Пирин ще тръгне нагоре с Радуканов

"Не оправдавам Стефан Генов, но го разбирам", каза Йордан Самоковлийски

Пирин ще тръгне нагоре с Радуканов

Раздялата на Стефан Генов с Пирин със сигурност е тежка и дойде неочаквано за отбора и хората в клуба. Не искам да оправдавам Генов, но го разбирам. Сигурно е могъл да уведоми по-навреме ръководството, вероятно е смятал, че ако сега изпусне шанса да отиде в София и откаже, втори път Гриша Ганчев няма да го покани. Надявам се в крайна сметка всичко между него и ръководството на Пирин да се изглади. Не мисля, че трябва да му се сърдим за решението, което взе. Да, имал е договор с Пирин, но пък и колко пъти сме виждали обратния случай - пак да има договор, но треньорите да бъдат изгонени въпреки това.

 

Аз обаче не очаквам сътресения в Пирин. Мисля, че назначаването на Милен Радуканов е правилен ход. Познавам го още от времето, когато беше футболист. Играеше с много хъс и желание и мисля, че те му помагат и в треньорската професия.
 
Да, той няма голям опит, но все пак беше треньор на ЦСКА и Славия, а там също не е лесно да се работи. Очаквам Радуканов бързо да влезе в обстановката, защото той познава духа на този клуб, познава града добре, както и феновете, които живеят с проблемите на отбора.
 
Мисля, че Пирин ще върви нагоре през пролетта, защото за първи път от много време насам отборът е добре окомплектован. Не мисля, че има слаби места. Като казвам слаби, имам предвид за нашите български условия. Трима от четиримата защитници играят от доста време заедно, левият бек Ощърна също е добър. В средата на терена нещата изглеждат стабилно. Когато се налага По-пев да е там, се справя, Тони Костадинов също. В нападение има сериозно израстване при Благов и Тасев. Тони Тасев прибързва понякога в решенията си и стреля неточно, но той е едва на 22 години и съм сигурен, че скоро ще започне да бележи.
 
Мисля, че бъдещето пред отбора е добро. С тази формула на първенството има шанс, ако станеш най-добър в долните осем да играеш плейоф за Европа. Пирин е участвал там, но засега му е рано да си поставя чак толкова високи цели. Нека отборът да надгради през пролетта и евентуално от догодина да се мисли за нещо по-сериозно. Мисля, че Радуканов ще бъде приет добре и като свой от публиката на Пирин и няма да има проблемите, които срещна Стефан Генов. Чечо е интелигентен и възпитан човек и мисля, че накрая взаимоотношенията между него и феновете се изчистиха. За мен публиката винаги има право. В крайна сметка футболът се прави заради нея. А и в България е така, че нейният глас винаги се чува, важен е и са взима под внимание.
 
Йордан Самоковлийски за вестник "Меридиан мач"
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки