Боби Галчев: ЦСКА е сложна материя, дано футболистите го разберат

"Аз не съм говорил за чужденците в ЦСКА, а за чужденците в България като цяло", заяви бившият капитан на "червените"

Боби Галчев: ЦСКА е сложна материя, дано футболистите го разберат

Бившият футболист и капитан на ЦСКА Борис Галчев даде обширно интервю за предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт. Подписалият със Септември опитен полузащитник говори за раздялата си с "армейците" и сподели вижданията си за бъдещето на вече бившия си клуб.

 

"Бях наясно, че ще се разделя с отбора, но няма никакъв проблем и им пожелавам успех. В ЦСКА времената се менят за минути. В България във футбола няма нищо сигурно", заяви халфът.

 

"Не знам какво е довело до освобождаването ми, аз не съм говорил за чужденците в ЦСКА, а за чужденците в България като цяло. Откакто станаха тези работи, не сме говорили лично с г-н Ганчев. Така е преценил, така е направил. Аз съм цесекар от малък и винаги ще съм благодарен на ЦСКА. Както аз съм дал на отбора, така и отборът ми е дал много. Имал съм и добри и лоши моменти с отбора, но повечето са хубави. Разбрахме се културно", категоричен е Галчев.

 

"ЦСКА е много различен отбор от всички други отбори, в които съм бил. Дойдоха много нови футболисти. Колектив не се прави за 15-20 дни, но в ЦСКА няма време за нищо, никой не те чака. Един равен е равносилен на трагедия. Всеки треньор има своите плюсове и минуси. Според мен Йорданеску е добър треньор, има европейски виждания за футбола, но не винаги се получават нещата. А и ситуацията беше сложна", коментира бившият капитан на "червените".

 

"Пожелавам късмет на Стамен Белчев, той има опит като помощник и мисля, че има качествата да се справи. В България се играе много трудно, въпреки че футболът не е силен и на чужденците им трябва време за адаптация", каза още той.

 

"Никога не е имало деление на българи и чужденци. Нормално е, когато има петима-шестима португалци да комуникират заедно, това даже е плюс. Духът на ЦСКА никога не е изчезвал, той си е на „Армията“. Дано футболистите да го разберат, защото това е отборът, който е и ще бъде номер едно в България. ЦСКА е сложна материя. И на мен ми трябваха няколко месеца, за да разбера какъв отбор е ЦСКА", завърши Боби Галчев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки