"Римските орли" полетяха към четвъртфиналите за Купата на Италия (ВИДЕО)

Лацио се наложи с 4:2 над Дженоа на "Стадио Олимпико", чака ги Интер

"Римските орли" полетяха към четвъртфиналите за Купата на Италия (ВИДЕО)

Лацио се класира за четвърфиналите за Купата на Италия, след като в осминафиналния си двубой се наложи с 4:2 над Дженоа. В следващата фаза римските” орли щ есрещнат тима на Интер.

Началните  минути на двубоя на „Стадио Олимпико” минаха без положения пред двете врати, а в 20-ата Лацио успя да се възползва от първата си възможност и Джорджевич откри резултата. Фелипе Андерсон пусна технично към сърбина, който с техничен удар прати топката в мрежата.

Секунди след попадението Ломбарди можеше да покачи, но диагоналният му удар мина встрани от вратата.

В 28-ата Джорджевич бе фаулиран в наказателното поле на гостите и съдията отсъди дузпа, но Фелипе Андерсон не успя да реализира от бялата точка.

Три минути по-късно Уесли Хоед все пак добави нов гол в актива  на римските „орли”.

В края на полувремето Лацио свали оборотите, от което гостуващият тим се възползва по най-добрия начин. Пандев в 40-ата организира бърза контраатака и подаде към Пиниля в наказателното поле, като последният с точен удар намери горния десен ъгъл за 1:2.

В 45-ата минута Дженоа стигна и до изравняване. Нова грешка в отбраната на Лацио бе наказана от Пандев, който реализира за 2:2.

Дженоа започна ударно след почивката, като секудни след подновяване на играта Пиниля можеше да изведе своя тим напред в резултата, но се засуети в наказателното поле и топката му бе избита.

В 66-ата пък късметът покри домакините след страхотен шут от дистанция на Окампос, като топката разтресе страничната греда.

При центриране в 70-ата Сергей Милинкович-Савич нанесе удар с глава, но топката бе избита от бранител, кълбото се върна при сърбина, който укроти на гърди и с мощен шут порази целта за 3:2.

В 75-ата Имобиле сложи точка на спора и оформи крайното 4:2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки