Двамена държи в шах ЦСКА, всички контроли в Испания са ясни

Диого Виана отказа трансфер в Дебрецен

Двамена държи в шах ЦСКА, всички контроли в Испания са ясни

Нападателят Рафаел Двамена все още не е наясно къде ще продължи кариерата си, с което държи в шах ЦСКА и още 5 клуба.

На 99 % е сигурно, че той ще бъде продаден до броени дни, но още не се знае на кой клуб.

В момента 21-годишният ганаец води подготовка със своя Аустрия Лустенау и разглежда няколко оферти, като е решен да чака до последно за възможно най-добрата оферта.

Същото се отнася и за клуба му. Армейците са били първи на опашката за него, като тяхното начално предложение датира още отпреди месец. Но след това Двамена е получил още доста оферти - от Аустрия Виена, Щурм Грац, Нюрнберг, Динамо Дрезден, Йънг Бойс. Последният от тези клубове има силен коз, тъй като треньорът Ади Хютер се познава добре с Двамена от съвместния им престой в РБ Залцбург, пише „Тема спорт”. Двамена реализира 21 гола в 22 мача във всички турнири през есента, с което стана апетитна хапка за доста отбори.

Междувременно стана ясно, че крилото на ЦСКА Диого Виана е отказал да премине в унгарския Дебрецен. Клубът е проявил сериозен интерес към него, като според непотвърдена информация е бил готов да плати трансферна сума в размер на 200 000 евро. Армейците са били склонни за преговори, но Виана не е искал да подпише с 10-ия в унгарския елит.

Дебрецен, който отстрани в два поредни сезона Левски (2009/10 г.) и Литекс (2010/11 г.) съответно в плейофите за влизане в Шампионската лига и Лига Европа, сега се бори за своето оцеляване и има нужда от подсилване в атака. В тима на проби са бившият нападател на армейците Вилмар Джордан и миналият през Левски Джъстин Менголо.

Диого Виана пък е един от играчите, с които ЦСКА може да се раздели при добро предложение. Португалецът стартира силно сезона, но от септември до края на годината късаше нервите на треньори и фенове със своите изяви. Въпреки слабата игра през последните 3 месеца от 2016 г. Виана и досега е водещ реализатор на ЦСКА в елита с 5 попадения, колкото има и Густаво Кулма.

Армейците със сигурност ще освободят поне още един играч до подновяването на първенството. За целта обаче първо трябва да има привлечен. Сред потенциалните напускащи са Руй Педро и Преслав Йорданов, които се представиха разочароващо през есента.

До този момент ЦСКА разтрогна с трима играчи - вратаря Анатоли Господинов, за когото се появи информация, че е подписал за 1,5 години с втородивизионния полски Хробри Глогов, с левия бек Лазар Марин (завърнал се в Ботев Пд) и с халфа Борис Галчев (подписал със Септември Сф).

Вече са ясни и всички контроли на ЦСКА по време на лагера в Испания. Четири от проверките бяха оповестени по-рано, а сега стана ясно, че "червените“ ще завършат подготовката си на Иберийския полуостров с мач срещу датския Сьондерийске на 3 февруари от 17:00 часа.

Срещу този съперник ЦСКА игра контрола на 9 февруари 2015 година в Турция, когато загуби с 1:2. Борис Галчев тогава вкара с точно изпълнение на пряк свободен удар.

Има вероятност проверките срещу Чонкинг, Рубин и Динамо (Киев) да бъдат преместени за по-късен час, като по план трябва да стартират в 13:00.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки