Сензациите в пресата: Левски предложи €12 000 заплата на крило, португалци искат €1 млн. от ЦСКА

Бултрасите скочиха на президента и треньора; Неделев отряза АПОЕЛ; ЦСКА се чуди за психоложка от Левски и още…

Сензациите в пресата: Левски предложи €12 000 заплата на крило, португалци искат €1 млн. от ЦСКА

Сензациите в пресата  днес, четвъртък, 19 януари 2017 година:

„Тема спорт”: Левски оферира крило за 12 000 евро на месец
Левски зацикли сериозно в опитите си да подсили състава с флангови футболист. Сините се надяваха вече да са уредили не само Антон Огнянов от Дунав Русе, но и качествен чужденец, който да се присъедини към лагера в Кипър. Това обаче все още не е станало факт. Сините биват рязани от набелязаните легионери. Това е накарало спортния директор Станислав Ангелов да измоли от ръководството на клуба да бъде отпусната по-голяма заплата за привличането на чужденец за поста. Както е известно, на „Герена" въведоха таван на месечните възнаграждения, който е 10 хиляди евро. Шефовете са решили да направят компромис. Затова и Левски вече може да предложи 12 хиляди евро на набелязан играч. На такъв вече е предложена тази сума, разбра "Тема Спорт". Той обаче засега не дава положителен отговор, футболистът е останал доволен от парите, но към момента не иска да продължава кариерата си в България, а предпочита да го стори в западноевропейски тим. Спортният директор на Левски Станислав Ангелов пък ще се присъедини към сините на подготвителния лагер в Кипър, за да държи под око футболистите. Възможно е той дори да наблюдава още първата контрола на сините. Тя е утре. В нея възпитаниците на Станислав Ангелов ще срещнат лидера в Румъния Виторул. След спаринга с възпитаниците на Джика Хаджи сините ще се завърнат в България за няколко дни. А след това отново ще заминат за Острова на Афродита, където ще проведат още 4 спаринга. Исканият от Левски Антон Огнянов получава заплата от 2500 лева в Дунав Русе. На „Герена" му дават повече от 2 пъти по-висока, но въпреки това той е недоволен. Това е и причината 28-годишният футболист вече да не е играч на сините, въпреки че двата клуба постигнаха договорка за трансфера. През есента Огнянов изигра 18 шампионатни двубоя за русенци, в които отбеляза 4 гола. Левски все още не е предприел действия и по казуса с Хеан Деса. Перуанецът отказва да се присъедини към отбора и си търси нов клуб в родината си. На „Герена" се надяват да се намери някой, който да извади трансферна сума за играча.

„Меридиан мач”: Бултрасите скочиха на президента и треньора

Феновете на Ботев (Пд) не издържаха и скочиха остро, както на президента Ангел Палийски, така и на треньора Николай Киров-Белия. Бултрасите са бесни за неяснотата, която от доста време витае около строежа на стадиона край Бирената фабрика, както и пълната мъгла около вече стартиралата зимна селекция в клуба. Официално от Клуба на привържениците на Ботев Пловдив пуснаха писмо към ръководството на „жълто-черните" и поискаха документация, с която да се запознаят със ситуацията около строежа на „Колежа". Привържениците поставили и 15-дневен срок на шефовете, за да им предоставят исканата информация около стадиона. Запалянковците масово негодуват по форуми и в социалните мрежи, че няма никаква яснота и в бъдещото съществуване на клуба, както и от пошлата селекция. Единственият нов за момента е Лазар Марин, който беше освободен от ЦСКА-София, а футболисти от трета дивизия на Полша не могат да подпишат заради минимални суми, каквито се плащат на играчи като Милен Кикарин и Даниел Кутев за разтрогване на контрактите им. Бройката на футболисти в Ботев е оскъдна, а в съблекалнята вече започват да настръхват и срещу старши треньора Николай Киров-Белия. Играчите недоумяват как няма нов състезател за засилване на конкуренцията, а специалистът постоянно гледа видео и не пристигат попълнения. На „Коматево" всички си шушукат и измислиха нов прякор на треньора на Ботев, като вече той е с прозвището Ники Видеото. Междувременно 20-годишният халф Ондрей Кокорец, които е юноша на чешкия Славия Прага, пристигна на проби в Ботев. Вчера младокът направи една тренировка с „жълто-черните" и ще бъде пробван в следващите дни. футболистът се появи със своя мениджър на базата в Коматево. Принципно треньорът на пловдивчани Николай Киров бе решил да не привлича играчи на проби, но липсата на нови попълнения го е принудила да тества легионери. 

„Меридиан мач”: Португалци искат милион евро от ЦСКА-София

ЦСКА-София иска да купи халф от португалския елитен Беленензеш. Става въпрос за Рубен Пинто, който в момента играе на „Армията" като преотстъпен от въпросния клуб. 24-годишният играч дойде у нас в края на август и записа 12 мача в Първа лига, отбелязвайки едно попадение - срещу Дунав при успеха с 3:0 в София. Договорът за наема на Рубен Пинто изтича в края на сезона и точно заради това от ЦСКА-София искат да го задържат и след този период. Португалецът обаче има контракт с Беленензеш до 2019 г. и единственият вариант е перманентен трансфер. От „Армията" вече са започнали преговори с португалците, но проблем се оказва фактът, че от Беленензеш искат 1 млн. евро за правата на Рубен Пинто, докато от ЦСКА-София не са готови да платят такава сума. Явно е, че в момента парите на „Армията" не текат като река, защото от австрийския Аустрия Лустенау поискаха около 1 млн. евро за своя голмайстор Рафаел Двамена, които от ЦСКА-София не желаят да изваждат.

„Меридиан мач”: На „Армията” обмислят да назначат психоложка от Левски
Шефовете на ЦСКА-София обмислят да назначат психолог, който да работи е футболистите и нейното име е добре познато - Татяна Янчева. Тя вече заемаше тази длъжност в Левски при един от най-силните отбори на Станимир Стоилов. Сега е психолог на гимнастичките от националния отбор по художествена гимнастика, както и на клуба на Илиана Раева, който тренира в „Подуяне". На „Армията" още от октомври имат идея за привличане на психолог, който да работи постоянно с отбора. За такъв вариант намекна и новият треньор на втория отбор Светослав Тодоров, по чието предложение пък в клуба най-вероятно ще заработи и диетолог. Не е тайна че психолози работят и с Лудогорец, което дава благоприятно отражение върху играчите на Георги Дерменджиев.

"Труд": Тодор Неделев отряза АПОЕЛ
Тодор Неделев е отхвърлил оферта на шефовете на АПОЕЛ (Никозия) да го имат в състава си през пролетния полусезон, съобщиха за „Труд“ близки до 23-годишния национал. Капитанът на пловдивския „Ботев“, който е собственост на немския „Майнц 05“ до 30 юни 2018-а, остава при „жълто-черните“ и ще доиграе сезона като преотстъпен. Кипърският АПОЕЛ, където се подвизава бившият десен бек на „Левски“ Живко Миланов, е един от петте клуба, проявяващи интерес към възвръщащия своя предишен блясък и форма Тодор Неделев. Въпреки офертата от шампиона на Кипър и настоящ участник в 1/16-финалите на Лига Европа, халфът не желае да напусне „Ботев“. Проби в сряда при „жълто-черните“ започна 20-годишният плеймейкър от школата на „Славия“ (Прага) Ондрей Кокурек. Младокът е бил препоръчан на шефовете на „канарчетата“ от Васил Боев, български треньор на чешкия третодивизионен клуб „Литомерицко“. През есента Кокурек се е подвизавал именно в този тим и е вкарал 3 гола в 14 мача. Преди да се присъедини към „Славия“ през 2004 г., той е играл за родния си „Либуш“. Половин година е бил част и от „Виктория“ (Жижков). Ондрей Кокурек трябваше да бъде изпробван в контролата на „Ботев“ със „Созопол“ в четвъртък, но тя пропадна заради 40-сантиметровия сняг, затрупал терените на базата в Коматево. Така първият приятелски мач на тима, воден от Николай Киров-Белия, ще е на 24 януари в турския курорт Алания срещу унгарския „Хонвед“ (Будапеща).

„Меридиан мач”: Камбуров скастри Роберт Петров
Новото попълнение на Локомотив Пловдив Роберт Петров си навлече гнева на своя стар приятел Мартин Камбуров на вчерашната следобедна тренировка на черно-белите в Алания. Македонецът имаше неблагоразумието да се появи на заниманието с жълти бутонки (цветът на Ботев). Това веднага направи неприятно впечатление на неговите съотборници и той бе смъмрен от Камбуров. Петров веднага обеща, че повече няма да ги слага. Първата контрола на Локомотив Пловдив в Турция е след седмица. На 26 януари черно-белите ще срещнат казахстанския Кайсар. Треньор на този отбор е Стойчо Младенов. След това до 8 февруари възпитаниците на Едуард Ераносян ще имат още 5 спаринга. На 28 януари те срещат чешкия Сло-вачко, а след това ще мерят сили последователно със словашкия Слован Братислава (31.01), руския Ростов (03.02), украинския Александрия (06.02) и молдовския Милсами (08.02).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки