Чешки халф започна с Ботев (Пд)

20-годишният халф Ондржей Кокурек ще се опита да впечатли Николай Киров

Чешки халф започна с Ботев (Пд)
20-годишният халф Ондржей Кокурек пристигна на проби в Ботев Пловдив. Той ще бъде тестван от треньора на жълто-черните Николай Киров до заминаването на тима за Турция на 22 януари.

За този период полузащитникът ще опита да впечатли наставника и да си заслужи договор. Ондржей Кокурек е роден на 5 декември 1996 година. Той е юноша на Славия Прага. През 2014-а и 2015-а той играе за дублиращия отбор на чешкия столичен клуб. През 2016-а е преотстъпен във втородивизионния Виктория Жижков, след което се завръща в Славия.

През изминалата есен отново е бил даден под наем - в третодивизионния Литомержичко. В момента приоритет пред Ботев Пловдив е привличането на вратар и поне един централен нападател. Както е известно, провали се идването на полския страж Даниел Кайзер, който премина успешен пробен период, но не успя да скъса договора с клуба си и да стане свободен агент. Николай Киров иска да подсили и атаката, защото Ботев продаде на Лудогорец голмайстора си Жоао Паоло. А освен това канарчетата се разделиха с Иван Стоянов и Наско Милев.

Трима от играчите на Ботев няма да пътуват за лагера в Турция, тъй като от спортно-техническия щаб на жълто-черните са недоволни от състоянието на върнатите преотстъпени футболисти, пише "Тема спорт".

Тежките тренировки, които прави Ботев в момента, идват в повече на младоците. Емил Камберов е с проблеми в слабините, което може да доведе до операция. Неговият договор и този на Рангел Игнатов може да бъдат прекратени. Исмет Рамадан е с проблеми в коляното и може да бъде пратен при юношите старша възраст, които са водени от Иван Цветанов. Все още не се знае дали някой друг ще отпадне от сметките и кои юноши ще вземе Николай Киров за лагера в Турция.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки