Миньор започна със седем нови

"Чуковете" с девет контроли през зимата

Миньор започна със седем нови

Пернишкият Миньор стартира подготовката си за пролетния дял от първенството в Югозападната Трета лига със седем нови футболисти.

Първа тренировка с чуковете направиха вратарят Антон Йорданов от Вихрен Сандански, нападателите Кристиян Ковачев (Чепинец Велинград) и Димитър Тошкин (Хебър Пазарджик), а също така полузащитникът Николай Петков, играл последно във Велбъжд Кюстендил.

Към жълто-черните се присъединиха и синовете на бившите футболисти на Миньор Иво Славчев и Георги Георгиев-Карчо, съответно Антон и Кирил. Юношата на Локо София Славчев идва от плевенския Спартак, а Георгиев от Септември Симитли.

Последното ново име засега е Валентин Лазаров, който е перничанин, преминал през школите на ЦСКА и Славия. Да поздравят момчетата на стадион "Миньор" бяха председателят на Управителния съвет на клуба и зам.-кмет Йордан Павлов, както и зам.-кметът Денислав Захариев и изпълнителният директор Светлозар Райков.

"Играйте освободено за нашия отбор, за нашата легенда. Имате подкрепата на Общината, започва ремонтът на сградата със съдействието на Министерството на спорта. Играйте за перничани, те са с широки сърца и ви обичат. Играйте смело, търсете победата във всеки един мач, търсете красивото. Надявам се всяка битка да завършва с победа. Бъдете живи и здрави, всичко е във вашите крака и в наставлението на треньорите, слушайте ги. Знаете кои са те и какво са дали за клуба, аз се надявам, че вие след време ще сте на тяхното място, като постижения", пожела на момчетата Денислав Захариев.

Йордан Павлов също приветства отбора. Той пожела на играчите преди всичко здраве, да няма контузии, енергия и много плам във всичкото това, което правят всеки ден.

"Нека направим така, че всички наши приятели и граждани да тръпнат в очакване, когато тръгна към стадиона, всичко е 8 наши ръце. Лека работа през настоящия полусезон", коментира Павлов.

Треньорът на клуба Петър Анестиев пожела много късмет на момчетата и да имат пернишкия дух, който в последните мачове е липсвал в отбора. Светлозар Райков пък ги посъветва да споделят веднага, когато има проблеми, за да се търсят бързи и адекватни решения.

"Целта ни е влизане в професионалния футбол, имаме нови имена. Сред тях са пернишки момчета, играли в школите на ЦСКА, Славия, Локо София, които сме си ги върнали", добави Захариев, цитиран от "Тема спорт".

На първата тренировка на стадиона не липсваха и представители на агитката на Миньор, които споделиха, че очакват много победи.

До подновяването на първенството чуковете ще изиграят 9 контролни срещи с юношите на Славия и Левски, а също така с Витоша Бистрица, Септември София, Локо София, Пирин Разлог, Марек, Чепинец и ЦСКА 1948. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки