Барселона взе крехка преднина след здрав и нервен мач с Реал Сосиедад (ВИДЕО)

Двубоят на „Аноета” за купата завърши 1:0, Неймар бе точен от дузпа

Барселона взе крехка преднина след здрав и нервен мач с Реал Сосиедад (ВИДЕО)

Барселона победи Реал Сосиедад в първи четвъртфинален двубой от турнира за Купата на Краля. Мачът, който се игра на стадион „Аноета” пред 28 461 зрители, завърщи при резултат 1:0. Точен за отбора на Луис Енрике бе Неймар.

 

Това бе първа победа за „каталунците” на този стадион от 2007 г. Реваншът ще се изиграе на 26-и януари на стадион „Камп Ноу”.

 

Резултатът бе открит в 21-ата минута. Тогава Неймар бе изведен с отличен пас в наказателното поле, там бразилската звезда финтира Елустондо, който в опита си да му избие топката го ритна и съдията посочи бялата точка.

 

Неймар се нагърби с изпълнението – той се засили в типичния си стил – бавно, със ситни крачки и спиране – преди да прати топката в десния ъгъл. Вратарят Рули се хвърли в левия. Това беше 19-а спечелена дузпа за Барселона от Неймар във всички турнири.

 

През второто полувреме отборът на Реал Сосиедад погледна по-смело към вратата, пазена от Яспер Силесен. В 53-ата минута Прието отправи силен удар, след като засече топката от въздуха, но прати в право в тялото на Люка Дин. Той имаше претенции за игра с ръка и съответно дузпа, но на повторението ясно се видя, че топката се отби от тялото на защитника.

 

В 59-ата минута пред домакините се откри отлична възможност, когато топката бе центрирана от пряк свободен и бе пратена към Сурутуса. Той бе оставен напълно непокрит срещу Силесен, но последва сигнал за засада. А такава нямаше.

 

В 63-ата минута домакините проведоха страхотна атака. Сурутуса изведе Юри в наказателното поле, който отправи удар, но топката мина опасно близо покрай гредата.

 

Барселона продължи да търси втори гол, като Неймар не действаше убедително в решителните моменти в наказателното поле. Той и Луис Суарес се опитаха да си изпросят дузпи в отделни ситуации, но при този на бразилеца бе вдигнат жълт картон за симулация.

 

Емоциите на моменти взимаха връх и Лионел Меси получи жълт картон заради реплики към съдията. След това играчите на Реал Сосиедад по всякакъв начин се опитваха да изкарат втори жълт на аржентинеца с различни провокации. 

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

Килиян Мбапе сменя позицията си в Реал Мадрид

Французинът оставя левия фланг на Винисиус

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки