Трима дебютират за Левски днес

Двубоят с Виторул ще бъде решаващ за Янис Скондрас, който кара пробен период

Трима дебютират за Левски днес

Днес чешкият централен защитник Давид Яблонски, гръцкият десен бек Янис Скондрас и френският нападател Амаду Сукуна ще направят своя дебют за Левски. Това ще стане в първата контрола на „сините“ за годината в Кипър. Съперник в нея ще бъде румънският Виторул. Спарингът ще се играе на стадиона Дериня - на около 15 километра от курорта Агия Напа, където възпитаниците на Елин Топузаков са на лагер. Началният час на приятелската среща е 18:30 часа.

През есента Давид Яблонски бе част от последния в руския елит Том. Той изигра за тима от Томск шест шампионатни двубоя. Преди Коледа Яблонски скъса контракта си с клуба, а преди десетина дни премина в Левски като свободен агент.

„Сините“ си осигуриха услугите на Амаду Сукуна още в средата на месец декември. Той бе откупен от новака в Първа лига Верея. През есента той изигра 18 шампионатни двубоя за старозагорци, в които реализира 4 гола. Сукуна бе използван от треньора на Верея Александър Томаш на върха на атаката, но специалистът заяви, че това не е най-силната му позиция. Интересно ще е да видим като какъв ще го ползва Елин Топузаков.

Двубоят с Виторул ще бъде решаващ за Янис Скондрас. 26-годишният футболист кара пробен период и от представянето му срещу румънците зависи дали Левски ще му предложи договор. Скондрас има договор с гръцкия ПАОК. Той обаче не влиза в сметките на треньора на солунския тим Владимир Ивич. През есента Скондрас бе изваден от първия отбор. Затова и последният официален двубой на Янис, който на Тумба" бе съотборник и с Димитър Бербатов, е от месец май 2016 година. Ако Левски одобри Скондрас, то гръцкият клуб ще го пусне без пари, пише "Тема спорт".

С проверката приключва и първата част от подготовката на Левски, в която треньорското ръководство наблегна основно на занимания за сила и физическа издръжливост. „Сините“ се прибират през уикенда в София, а на 24 януари отново заминават за курорта Агия Напа. На Острова на Афродита те ще останат до 9 февруари и ще обиграват състава в още четири контроли.

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки