Сензациите в пресата: Вутов идва в Ботев за заместник на Бризола

ЦСКА с награда за любимеца на шефа, Огнянов се спазари с Левски, още нови при "сините" на втория лагер

Сензациите в пресата: Вутов идва в Ботев за заместник на Бризола

Сензациите в родната спортна преса на 20 януари, петък, 2017 година:

Меридиан мач: Вутов идва за заместник на Бризола

Привличането на Антонио Вутов под наем от Удинезе има за цел в Ботев да се намери качес­твен заместник на Фелипе Бризола. Бразилец също ще продаден в следва­щите дни, разбра „Меридиан Мач".

В близките дни хал­ът, който вече е на­пълно възстановен от контузията си, ще премине в чуждестранен клуб. Оферта­та е реална, като „жълто-черните" ще получат и трансфер­на сума. Така бю­джетът ще се стаби­лизира поне до ля­тото, след като вече бе генериран при­ход и от договора с Лудогорец за Жоао Пауло. Добрите сделки ще помогнат и за селекцията на Ботев, като треньо­рът Николай Киров ще може да се под­сили с още качест­вени футболисти.

„Меридиан Мач" разкри и че ексцент­ричният варненец Иво Димов, който държи правата на Жоао Пауло и Фели­пе Бризола, е дал 24 часа ултиматум на ръководството на пловдивчани за су­мите, които шефове­те му дължат покрай трансферите.

В същото време стана ясно също, че контролните срещи в Турция, които са предвидени за 27 и 30 януари, все още не са договорени, тъй като Николай Киров иска по-силни съперници. Агенции, отговарящи за про­верките в южната ни съседка, прегова­рят с тимове от пър­вите дивизии в елит­ни първенства.

Меридиан мач: ЦСКА-София с награда за любимеца на шефа

Нов договор с доста подобрени условия ще получи халфът на ЦСКА-София Пет­рус Бумал, научи „Меридиан Мач". Както е известно, той е любимец на шефа на клуба, който иска да го награди за доброто и сърцато пред­ставяне през есе­нта.

Бумал е бивш футболист на Литекс и бе привле­чен на пожар в ЦСКА-София в сре­дата на септември. Той дойде като сво­боден агент, след като неуспешно пробва да си уреди трансфер в чужби­на.

Камерунецът бър­зо се отплати за полученото дове­рие и игра стабил­но в 11-те си мача в Първа лига с чер­вения екип, като освен това отбел­яза и попадение - при ремито с Верея (1:1 на „Българска армия"). И тъй като от ЦСКА-София не искаха да рискуват с Бумал, когато го взеха два месеца след началото на сезона, те му предложиха дого­вор само до края на сезона. Сега обаче след отлич­ното му представ­яне, лично шефът на отбора от „Ар­мията" е наредил Бумал да бъде наг­раден с нов контракт. Очаква се той да бъде подпи­сан в следващия месец.

Меридиан мач: Край на сагата: Огнянов подписва с Левски

Сагата с трансфе­ра на Антон Огнянов в Левски най-после намери своя край. Крилото ще стане официалното трето попълнение на „си­ните" след Амаду Сукуна и Давид Яблонски. Това стана възможно, след като и двете страни нап­равиха по един ком­промис.

Първият проблем бе със зап­латата на крилото, като самият играч очакваше повече пари от това, което клубът му предлага­ше. Огнянов все пак прие офертата след дълги преговори, но тогава се появи нов проблем - крилото настояваше за по-кратък договор.

В крайна сметка обаче Елин Топузаков се е навил да вземе звездата на Дунав за само един сезон, като в догово­ра му ще има клауза за удължаване с още 12 месеца.

По информация на „Меридиан Мач" до цялата сага, която не е никак добра за имиджа на клуба, се е стигнало след като първоначално от спортно-техническото ръководство на „сините" са сгафили, след като не са уто­чнили предварително финансовите ус­ловия по сделката със самия футбо­лист. Заради тази неопитност Огнянов се оказа шокиран от първата оферта, а Дунав вече се беше разбрал с Левски за трансфера.

Тема спорт: Още нови в Левски на втория лагер

Левски няма да успее да за­върши преговорите с левия бек Лирой Лабил до края на седмицата. 25-годишният французин е свободен агент, след като договорът му с втородивизионния Маастрихт изтече.

Освен с Лабил сините преговарят и с чуждестранно крило. Засега обаче от „Гере­на" не са близо до договор с набелязания играч. Така че Елин Топузаков ще може да разполага с още игра­чи, но най-рано в началото на втория подготвителен ла­гер В Кипър. До тогава фут­болист на Левски трябва да е Антон Огнянов.

Бившият играч на сините Галин Иванов в най-скоро вре­ме ще има нов отбор. Към крилото сериозен интерес проявяват няколко клуба от Китай и Турция. Азиатският тим е от втора дивизия и вече се водят разговори с не­го. През есента Иванов не ус­пя да се наложи на „Герена" и не получи предложение да удължи контракта си. Галин бе предлаган на треньора на Черно море Георги Иванов, но Гонзо явно не го иска на "Тича".

Меридиан мач: Чворович в Пловдив след шут от Септември

Септември (Сф) се отказа бързо-бързо от вратаря Иван Чворович. Стра­жът, който наско­ро си тръгна от Левски, беше пред договор с хита на Втора лига, но старши треньорът на ти­ма Ники Митов се отказа от не­го. Специалис­тът, който показ­ва израстване с всеки изминал мач, е преценил, че Чворович ня­ма необходимите качества да иг­рае в Септември.

Една от причи­ните за това е фактът, че сър­бинът, който притежава и бъл­гарски паспорт, има само някол­ко официални мача в последни­те няколко годи­ни. Той беше твърда резерва и в Лудогорец, и в Левски

След скоропостижната раздяла Чворович се при­съедини към Бо­тев (Пд). Плов­дивчани имат са­мо един качест­вен вратар в ли­цето на Георги Георгиев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки