Алегри: Никой не очакваше да опитам тази луда идея

Ювентус победи Лацио в схема 4-2-3-1 с Дибала, Манджукич, Игуаин и Куадрадо като титуляри

Алегри: Никой не очакваше да опитам тази луда идея

Масимилано Алегри смята, че е изненадал всички като е заложил на схема 4-2-3-1 при успеха с 2:0 над Лацио. Дибала и Игуаин вкараха през първата част, а двамата бяха титуляри редом до Манджукич и Куадрадо.

„Парадоксално с толкова атакуващи играчи позволихме на Лацио малко или никакви положения. През седмицата дори не помислих за такъв вариант, но след една тренировка на следващата сутрин реших, че трябва да променя нещо. Казах вчера на пресконференцията, че това е опция, но никой не очакваше да го направя наистина”, каза Алегри след мача пред Sky Sport Italia.

„Манджукич се върна навреме, защото е играл в тази роля, когато е бил много по-млад. Той беше непрекъснат двигател и дори не беше уморен след последния сигнал. Той се справи много добре днес в защитен план. Не трябва да правя никого щастлив. Аз не съм теоретик, но понякога имам някои луда идея и я опитвам на терена. Важното е да си сигурен какво правиш”, обясни той.

Той бе запитан дали това 4-2-3-1 може да се превърне в постоянната схема на Ювентус в бъдеще.

„Тя е една от опциите със сигурност. Всеки се раздаде и изиграхме чудесен мач като отбор. Този отбор има техническите качества да предизвика всеки и трябва да използваме това, за да жънем успехи в Европа. Днес направихме някои грешки и можехме да вкараме много повече голове”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки