Интер изплува с трите точки от пороя над "Барбера" (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нерадзурите с минимален успех срещу Палермо, Дженоа отново не победи, Болоня надделя над Торино

Интер изплува с трите точки от пороя над "Барбера" (СНИМКИ+ВИДЕО)

 Интер победи с 1:0 като гост Палермо и продължи перфектната си серия от победи, като днешната беше осма поред във всички турнири. Единственото попадение реализира новото попълнение на "нерадзурите" Жоао Марио в 65-та минута, възползвайки се от центриране на Кандрева. 

Първото полувреме премина под доминацията на Интер, но Мауро Икарди и Кандрева не успяха да намерят мрежата в поредицата си от удари по посока на Посавеч. След 10-та минута пък над терена започна да се излива силен дъжд, който не спря до края на срещата и направи условията за игра доста трудни. Поради мократа трева и двата отбора правиха много грешки, с което атаките към двете врати се редяха една след друга. 

В 65-та минута защитата на Палермо се пропука и Кандрева намери перфектно Жоао Марио във вратарския пеналт и  от близо португалецът не сгреши със странична ножица. В 79-та минута Кристиан Ансалди получи втори жълт картон и остави "нерадзурите" с човек по-малко, което донесе малко напрежение пред вратата им. Две минути по-късно на терена за домакините се появи и Ивайло Чочев, който се отчете с един удар от разстояние. В самия край на срещата пък Алесандро Гаци също напусна терена с червен картон, за да изравни съотношението на силите. 

Така Интер вече са пети в класирането с 39 точки и са на точка от топ 4. Палермо пък са 18-ти на 11 точки от спасението.

Сасуоло победи Пескара с 3:1 и остави "делфините" на дъното в Серия А. Два гола за успеха на гостите заби Алесандро Матри, а още един добави Лоренцо Пелегрини. Почетното попадение на Пескара пък бе дело на Баебек в 56-та минута. 

Дженоа на два пъти повеждаше, но не успя да победи Кротоне за крайното 2:2. През цялата среща "грифоните" превъзхождаха съперника, като в 43-та минута Джовани Симеоне откри, но в 54-та Кечерини върна равенството. То се задържа 12 минути преди Окампос да изравни от дузпа. В 74-та обаче Ферари отново изравни за крайния резултат. 

Болоня нанесе поражение на Торино с 2:0 като домакин и остави "биковете"  без победа вече три мача. В много равнстоен мач на "Дал'Ара" Блерим Джемали беше главният герой, отбелязвайки и двата гола - в 43-та и 83-та минута.

Всички резултати и голмайстори от 21-ия кръг на Серия А:

Болоня – Торино 2:0
1:0 Блерим Джемали ‘43
2:0 Блерим Джемали ‘83

Палермо – Интер 0:1
0:1 Жоао Марио ‘65
    Кристиан Ансалди (червен картон) ‘79
    Алесандро Гаци (червен картон) ‘90+5

Пескара – Сасуоло 1:3
0:1 Алесандро Матри ‘1
1:1 Жан Кристоф Баебек ‘56
1:2 Ларенцо Пелегрини ‘65
1:3 Алесандро Матри ‘73

Дженоа – Кротоне 2:2
1:0 Джовани Симеоне ‘43
1:1 Федерико Кечерини ‘54
2:1 Лукас Окампос (дузпа) ‘66
2:2 Джанмарко Ферари ‘74

Емполи – Удинезе 1:0
1:0 Леван Мчедлидзе ‘82

От 19:00ч. - Аталанта - Сампдория
От 21:45ч. - Рома - Каляри

От 13:30ч. Ювентус - Лацио 2:0

От вчера:

Киево - Фиорентина 0:3
Милан - Наполи 1:2
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки