Сензациите в пресата: Топчо с цялата власт в Левски, Пелето в изолация

Сложен договор блокира Терзиев в Лудогорец, Ботев (Пд) продава Бризола, Нефтохимик оцени Венци Христов на 80 000 евро, Едо отказал връщане на Иван Иванов и още...

Сензациите в пресата: Топчо с цялата власт в Левски, Пелето в изолация

Сензациите в пресата от днес, понеделник, 23 януари 2017 година:

„Меридиан Мач”: Дадоха цялата власт в Левски на Топчо

Левски ще се опита да вземе титлата от Лудогорец  с нова политика по отношение на спортно-техническата власт. „Меридиан Мач" научи, че към днешна дата старши треньорът на отбора Елин Топузаков реално изпълнява функцията на мениджър от английски тип. Той е натоварен с цялата спортно техническа власт на „Герена". Топчо решава за селекцията, продажбите, кои футболисти да подпишат нови договори и кои да бъдат освободени. Припомняме, че мажоритарният собственик на клуба Спас Русев искаше още от самото начало да сложи начело на отбора именно мениджър от английски тип. Той дори покани на „Герена" големия Станимир Стоилов, който да изпълнява тази функция, но Мъри отказа заради ангажиментите си към Астана. След това Спас Русев реши да заложи на стандартната за Левски практика, според която спортно-техническата власт е в ръцете и на старши треньора, и на директора. След Нова година обаче босът на „сините" все пак е решил да заложи на мениджър в лицето на Топчо. Легендарният защитник, разбира се, се консултира с няколко човека в клуба, но сред тях не е спортният директор Станислав Ангелов. Редица родни футболни агенти разкриха пред „Меридиан Мач", че към момента Топузаков и Георги Чиликов се занимават със селекцията на Левски. Те набелязват новите, а финансовият директор Красимир Иванов преговаря с тях. Пелето няма думата. Твърди се, че Ангелов е отговорен за трансфера на Сукуна, в който е бил основна движеща сила, но дотам. Той не е участвал в същинските разговори около сделката за Антон Огнянов, която все още не е финализирана. Красимир Иванов пък занапред ще отговаря за преговорите на футболистите с изтичащи договори, а Топчо ще определи с кои от тях той да разговаря. Припомняме, че преди Нова година настоящата функция на Красимир Иванов се изпълняваше именно от Станислав Ангелов. Така към днешна дата Пелето е в тотална изолация. Спортният директор няма думата за нищо и е само с поддържаща функция. Реално, но не и гласно, спортно техническата власт е в ръцете на Елин Топузаков, който работи с Чиликов, изпълнителния директор Диана Иванов, и финансиста Красимир Ива нов, но не и с Пелето. Интересно е да се спомене, че Станислав Ангелов дори първоначално е спрян да пътува с отбора за лагера с Кипър. Спортният директор все пак стигна до Острова на Афродита, но само за два дни, и реално по никакъв начин не е проследил подготовката на отбора.

„Тема спорт”: Едо отказал връщане на Иван Иванов

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Едуард Ераносян е отказал връщане в тима на централния защитник Иван Иванов. Както е известно, бранителят не попада в плановете на Панатинайкос и се опитва да си намери нов отбор.

Опция е клуб от Турция. Иванов е бил като вариант за отбраната на Локо, но Едо не е пожелал, сподели източник от "Лаута". Именно от "черно-белите" той бе продаден на Панатинайкос през лятото. Наскоро босът на "смърфовете" Христо Крушарски обяви, че гърците още дължат пари на Локомотив по сделката и че именно заради това връщането би било лесно.

„24 часа”: Нефтохимик оцени Венци Христов на 80 000 евро

Нефтохимик е поставил цена от 80 000 евро за своя нападател Венцислав Христов. Такава сума трябва да платят мераклиите да вземат бившия национал. Интерес към Христов има от клубове от Казахстан и Азербайджан. Нефтохимик остана само с 16 полеви футболисти и трима вратари на лагера в Поморие, който ще завърши с контролен мач срещу втородивизионния домакински тим, който е във вторник. След раздялата с Мариян Огнянов, който отива в Черно море срещу 25 000 лева, дойде контузията на каращия проби капитан на Несебър Николай Костов.

„Тема спорт”: Ботев (Пд) продава Бризола

Ботев Пловдив е на път да продаде атакуващия халф Фелипе Бризола. Към него има две оферти от чужбина. Едната е от тим от Словения, а другата от Румъния. Той има договор с канарчетата до лятото на 2018 година. Преди дни Бризола се прибра в Пловдив и замина с тима на лагера в Турция. Желанието на играча е да бъде продаден, като разговорите са на финалната права. Както е известно, в началото на януари Ботев се раздели със звездата си и голмайстор от есента Жоао Паоло. Бразилецът подписа с Лудогорец, като в клубната каса на Ботев според запознати са влезели 250 хиляди лева. Третият бразилец, привлечен от жълто-черните през миналото лято - централният защитник Рафаел де Соуза, продължава да се възстановява от операция в родината си. Той получи контузия в началото на кампанията и от тогава не е играл. Рафаел ще се завърне в България в края на март. Всички те дойдоха със съдействието на мениджъра Иво Димов. Агентът е подготвил нов класен бразилски играч за Ботев. До дни в лагера в Турция ще пристигне нападател, който ще подпише. Става въпрос за 24-годишния Фернандо Виана. Той идва като свободен агент. За последно е играл в Серия Б за Жоинвил, който обаче изпадна. Има над 100 мача и над 20 гола в Серия Б. Носил е екипите още на Итуано и Парана. Юноша е на Атлетико Минейро. Наблюдаван е от Иво Димов още през март, и то на няколко пъти. Така той и Ботев Пловдив продължават с ползотворното си сътрудничество. Благодарение на добрия контакт със собственика Георги Самуилов положителните резултати са налице. 

„Меридиан Мач”: Сложен договор блокира Терзиев в Лудогорец

Шансът на Ботев или Нефтохимик да вземат под наем защитника на Лудогорец Георги Терзиев е под 10% и „Меридиан Мач” научи причината за това. Оказва се, че договорът на сливналията с „орлите" е така направен, че той много трудно може да отиде под наем в който и да било клуб. За да премине в друг отбор от Първа лига, националът ще трябва да направи голям компромис във финансово естество. Ясно е, че самият Терзиев иска да играе редовно, което в Лудогорец ще стане трудно при конкуренцията на Козмин Моци, Игор Пластун и Хосе Паломино. Въпреки че контрактът на национала с Лудогорец е сложен, от Ботев и Нефтохимик все още не се са отказали да направят опит да привлекат Георги Терзиев. Очаква се развитие по евентуалния трансфер на бранителя да има до края на месеца, макар и в момента да изглежда много по-вероятно той да остане в Лудогорец и през пролетта. През миналия сезон Георги Терзиев бе титуляр в защитата на „орлите", а преди две години бе считан за един от най-добрите млади бранители в Европа. Не веднъж се е писало, че интерес към него е имало от страна на топотбори като Ливърпул и Лацио. Сливанията, който през тази година ще навърши 25 години, дори е отбелязвал на мърсисайдци - за 2:2 на „Васил Левски" в края на ноември 2014 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки