Заместник-кметът призова пловдивчани да подкрепят Марица в Колодрума

Реваншът за Купата на CEV срещу Унет Ямамай (Бусто Арсицио) е след два дни

Заместник-кметът призова пловдивчани да подкрепят Марица в Колодрума

Община Пловдив и ВК Марица (Пловдив) се срещнаха с представителите на медиите два дни преди мача реванш между българския волейболен шампион и италианския гранд Унет Ямамай (Бусто Арсицио) от европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ.

Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, мениджърът на ВК Марица Борис Халачев, пресаташето Николай Марков, старши-треньорът Иван Петков, капитанът Радосвета Тенева и диагоналът Габриела Цветанова призоваха пловдивчани и всички любители на спорта да напълнят трибуните в зала Колодрума тази сряда. Ето какво казаха те...

 
Георги Титюков: “Поводът за нашата пресконференция е интересен. Тази седмица, в сряда, предстои срещата реванш срещу италианския Ямамай. Бих искал чрез вас медиите, да поканим всички пловдивчани в сряда в 18:30 в многофукнционална спортна зала Колодрума да дадем подкрепа за пловдивския волейбол. Лично аз смятам да присъствам, независимо от метеорологичните условия.”
 
Борис Халачев: “Метеорологичните условия всъщност нямат голямо значение, тъй като в залата е 22 градуса и ще е топличко със сигурност. Искам да използвам възможността да призова отново всички пловдивчани, а и не само пловдивчани, да дойдат да ни подкрепят в този мач за Купата на ЦЕВ. Жребият ни пак е сравнително тежък. Падна ни се да играем с италианския отбор от Бусто Арсицио. Загубихме първия мач в Италия с 1:3. Надяваме се в Пловдив да направим всичко възможно да спечелим с 3:0 или с 3:1, за да играем златен гейм. Само да напомня, че цената на билетите е 5 лева, като за ученици и пенсионери входът е безплатен. Билети могат да се закупят от цялата мрежа на Ticketportal. Практиката показва, че масово билетите се купуват в деня на мача. Затова препоръчвам на хората, които са решили да дойдат на мача, да си купят билетите по-рано, с което ще си спестят едно чакане на опашките на касите пред залата. Отново ще има томбола с награда за зрителите.”
 
Иван Петков: “Дали Марица има сили да отстрани Ямамай? Споменавал съм вече много пъти, че имаме тези сили и тези качества. Естествено, мачът, който ни предстои, се явява много важен за нас. Успехът в него би ни донесъл много сериозни дивиденти - не само за Марица като клуб, но и за всички нас в Пловдив като град. С две думи – имаме шанс. Когато противникът намаля опциите си с една, винаги е добре дошло за нас, колкото и неприятно да е, че такъв опитен играч като Федерика Стуфи няма да е тяхно разположение. Това не намаля качествата и възможностите на техния отбор. Те имат доста стойностни състезателки, включително тези, които ще я заместят. Една от многото силни страни на Ямамай е атаката, с две доста сериозни волейболистки като Валентина Диуф и Брайелин Мартинес. Защитата и блокадата също са им сред елементите на едно сериозно ниво. В първия мач срещу нас италианките, с изключение на Диуф, не играха най-силния си волейбол. Значение имаше и играта на нашия отбор. Не успяхме да се противопоставим на Диуф, която направи разликата. И ние не се възползвахме от нашите шансове и направихме доста индивидуални грешки, което ни попречи да стигнем поне до тайбрек. Това вече е в миналото и ние сме с много сериозни амбиции за мача в сряда. Надяваме се да зарадваме всички, които ще подкрепят нашия отбор.”
 
Радосвета Тенева: “Ямамай наистина е един много интересен, атрактивен противник. Вярвам, че имаме сили да се противопоставим, да вземем реванша и да стигнем до златен гейм. Присъствието и подкрепата на публиката са много важни за нас, както беше на мача срещу Еджзаджъбашъ Витра (Истанбул). Атмосферата беше страхотна! Мисля, че двубоят ще е интересен за всички, а ние излизаме, за да получим реванш.”
 
Габриела Цветанова: “В един мач от европейските клубни трунири винаги има тръпка. Нивото е много по-високо и ние винаги се стараем да дадем най-доброто от себе си. Както треньорът каза, в първия мач играхме с повече грешки, отколкото можем да си позволим, а Ямамай е отбор, който наказва всяка грешка. Надявам се, че всички ние, както индивидуално, така и отборно, сме си взели поуките и ще се подготвим да дадем най-доброто в този мач.”
 
Николай Марков: “Колеги от медиите, надявам се да ви видя всички в залата в сряда, а преди това да ни помогнете с това информацията за този мач да достигне до възможно най-много хора, за да напълним пак трибуните. Мисля, че момичетата ще го оценят. Ще бъде една много важна подкрепа за тях, ако залата отново е пълна така, както беше пълна и срещу световните шампионки от Еджзаджъбашъ.”
Жените на България до 18 г. поема към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки