Редица родни федерации искат Лучано за служебен спортен министър

Подкрепа за Васил Иванов обявиха националните федерации по баскетбол, борба, волейбол, бокс, лека атлетика,`бадминтон, ръгби, шахмат, шейни, водна топка, бейзбол, голф, плувни спортове, хокей на лед, автомобилен спорт, минифутбол, гребане, хандбал, хокей на трева, картинг, модерен петобой, самбо и други

Редица родни федерации искат Лучано за служебен спортен министър

Спортни федерации към Министерството на младежта и спорта подкрепиха Васил Иванов-Лучано за служебен министър на младежта и спорта с писмо до новия президент на България Румен Радев, който трябва да определи състава на служебния кабинет.

Сред подписалите писмото в подкрепа на Васил Иванов са националните федерации по баскетбол, борба, волейбол, бокс, лека атлетика,`бадминтон, ръгби, шахмат, шейни, водна топка, бейзбол, голф, плувни спортове, хокей на лед, автомобилен спорт, минифутбол, гребане, хандбал, хокей на трева, картинг, модерен петобой, самбо и други.

"Във връзка с публикациите в медийното пространство относно назначаването на служебен министър на младежта и спорта, моля да имате предвид следното: Долуподписаните председатели на спортни федерации, с настоящото писмо обявяваме своята подкрепа за господин Васил Минчев Иванов-Лучано като най-подходящ кандидат за длъжността служебен министър на младежта и спорта. Господин Иванов е доказал с делата си, че има качествата и компетентността да заеме този пост. Както е известно, той е първият български министър на младежта и спорта.

Заемал е поста председател на Комисията по младежта и спорта към Парламента за периода 2005-2009, както и е бил съветник в нея за период от два мандата. Считаме, че същият има безспорни заслуги за развитието на българския спорт. Благодарение на неговата дейност, националният стадион "Васил Левски" беше възстановен, което позволи да се организират и провеждат на него редица спортни събития. Негова е заслугата български медалисти от Олимпийски игри да имат правото да получат пожизнени премии, което осигури достоен живот на редица заслужили спортисти. Това са само част от неговите дейности и инициативи във връзка с развитието на спорта и младежките дейности. Следва да се има предвид, че господин Иванов всекидневно помага на българския спорт в България, както и в чужбина, посредством неговата активност и многобройни контакти с хора, които заемат отговорни длъжности в областта на спорта.

Считаме, че господин Иванов е способен да върне доброто ниво на българския спорт, както и ефективно да развива дейности в полза на младите хора. Васил Минчев Иванов-Лучано най-успешно би изпълнил длъжността министър на младежта и спорта и в тази връзка ние, долуподписаните председатели на спортни федерации, се обявяваме за назначаването му на този пост в служебното правителство", се казва в писмото на спортните федерации към Министерството на младежта и спорта до президента Румен Радев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки