Райс Мболи ще играе във френския елит за Рен

Бившият вратар на ЦСКА и Славия подписа за година и половина с бившия отбор на Гонзо

Райс Мболи ще играе във френския елит за Рен

Алжирският вратар Райс Мболи, известен у нас от периодите си в Славия и в ЦСКА, ще продължи кариерата си в елитния френски Рен, потвърдиха от бившия клуб на Георги Иванов-Гонзо.

30-годишният Мболи е напуснал турския Анталияспор и е подписал за година и половина с бретанците, които са на осмо място в Лига 1 след 21 кръга.

От Рен припомнят, че Мболи е син на алжирска майка и баща от Конго, а на 16 години е забелязан и привлечен в Олимпик Марсилия. Отбелязва се престоят му в България, когато печели награда за най-добър вратар за 2009 година. Прави много силно участие на Мондиал 2012 в Бразилия, когато е с основна заслуга за отличните резултати на „Пустинните лиици” и първото достигане до осминафиналите, където бяха сломени от бъдещия световен шампион Германия.

„Идването ми в Рен е важна стъпка в моята кариера. Много съм щастлив да бъда тук. Пътувал съм много по света, последният ми клуб беше Анталияспор в Турция. Връщането ми във Франция и близостта до моето семейство ме правят щастлив. Лига 1 е едно от най-добрите първенства в Европа. Рен е сериозен клуб, който е в горната част на таблицата всяка година и търси място сред най-големите във Франция”, заяви Райс Мболи пред официалния сайт на Рен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки