Венгер ще отговаря пред ФА за разправиите със съдиите

Треньорът на Арсенал избухна при дузпата за Бърнли в 93-ата минута на "Емирейтс"

Венгер ще отговаря пред ФА за разправиите със съдиите

Футболната асоциация на Англия (ФА) повдигна обвинение срещу мениджъра на Арсенал Арсен Венгер заради бутане на четвъртия съдия и обиди по адрес на главния съдия при драматичния успех с 2:1 над Бърнли в неделя.

Венгер си позволи да бута четвъртия съдия Антъни Тейлър, след като главният Джонатан Мос го изгони от скамейката. Френският наставник беше бесен заради отсъдената дузпа за Бърнли в 93-ата минута, която доведе до 1:1, но в 96-ата и Арсенал получи дузпа и спечели с 2:1 след точен удар на Алексис Санчес.

67-годишният Венгер се извини след мача за избухването си, но това едва ли ще бъде достатъчно и той ще трябва да се яви на изслушване до 20:00 в четвъртък.

Дори когато беше изгонен, Венгер отказа да се качи в трибуните и догледа мача от тунела на „Емирейтс”. След мача Венгер бе запитан какво е довело до изгонването му, а той каза:

„Вижте, не беше нищо лошо. Казах нещо, което чувате всеки ден във футбола. Като цяло в 9 от 10 случая не те гонят в трибуните за такова нещо. Но аз трябваше да си замълча напълно. Бях доста спокоен през целия мач, повече от обикновено”.

В невъздържано поведение беше обвинен и бранителят на Съндърланд Папи Джилободжи, който посегна към лицето на Дарън Флетчър от Уест Бромич. Инцидентът не бе забелязан от съдиите, но го има на видеозапис.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки