Ювентус изхвърли Милан от Купата и чака Наполи на полуфиналите (ВИДЕО)

Бианконерите победиха с 2:1 и взеха реванш за загубената Суперкупа на Италия

Ювентус изхвърли Милан от Купата и чака Наполи на полуфиналите (ВИДЕО)

Ювентус успя да вземе частичен реванш за загубената Суперкупа на Италия от Милан и победи "росонерите" с 2:1 на Ювентус Стейдиъм в мач от 1/4 - финалите за Купата на Италия. Голове в първите 20 минути бяха достатъчни на "бианконерите", а Милан игра с човек по-малко над половин час, след като Мануел Локатели бе изгонен с втори жълт картон. 

В 10-та минута Квадо Асамоа центрира отляво, топката стигна до Куадрадо, който само пропусна за Дибала, нахлуващ зад гърба му и аржентинецът, останал сам срещу Донарума, отбеляза с мощно воле.

По-добрата игра на Ювентус продължи и в 20-та минута торинци спечелиха пряк-свободен удар малко извън наказателното поле и Миралем Пянич вкара за пореден път от статично положение за 2:0.

След бързите два гола на домакините Милан получиха инициативата и успяваха да задържат повече топката, но до опасни ситуации пред Нето не се стигаше. Вместо това в 28-та минута след силен удар на Игуаин Кедира довкара топката във вратата, но бе вдигната засада.

След почивката Милан показа по-добра игра и в една от поредните си атаки, в 53-та минута, Куцка свали с глава към Бертолачи в наказателното поле, топката бе избита, но стигна до Бака, който почти с гръб към вратата заби топката в мрежата с удар от въздуха.

Веднага след попадението обаче „росонерите“ получиха тежък удар, след като Мануел Локатели влезе много грубо в краката на Дибала и получи втори жълт картон.

В 61-та минута Юве развиха скоростна атака, при която Куадрадо центрира към Манджукич, но непокрит на няколко метра от вратата, хърватинът прати топката покрай рамките на Донарума.

В 80-та минута дебют с екипа на Милан направи новото попълнение Жерар Деулофелу, който замени Карлос Бака. Малко след стъпването си на терена, той бе намерен с дълъг пас зад защитата и успя да се озове сам срещу Нето, но от малък ъгъл прати топката в ръцете на вратаря. 

Така Ювентус победи с 2:1 и се класира за полуфиналите на Купата на Италия, където ще се изправи срещу Наполи. Милан пък ще трябва да съсредоточат всички сили единствено върху Серия А и борбата за влизане в топ 3. 

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки