Шумахер-младши с победа в Индия

След 12-те обиколки втори и трети станаха съответно Фелипе Другович от Бразилия и британецът Харисън Нюуи

Шумахер-младши с победа в Индия

Синът на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер - Мик, продължи да се представя много силно в индийските серии Buddh MRF Challenge.

През изминалия уикенд те се проведоха в град Грейтър Нойда в азиатската държава. 17-годишният германец тръгна от полпозишън в първия старт и до края му не допусна да бъде задминат, за да спечели.

Това бе четвърта победа за Мик във въпросните серии и така той продължава да се бори за спечелването на титлата в тях. След 12-те обиколки втори и трети станаха съответно Фелипе Другович от Бразилия и британецът Харисън Нюуи.

Той е син на Ейдриън Нюуи - инженера, който сега работи за тима на “Ред Бул”. Във втория старт Шумахер-младши завърши на трета позиция, след като потегли от 8-а. Победата бе за австралиеца Джоуи Моусън, който е лидер във временното класиране.

Той има 160 точки след 10 от общо 16 старта. Малкият Шуми е втори със 146 т. Навършващият 19 години на 22 март Мик ще кара през тази година във Формула 3. Миналата той изкара в италианската и германската Формула 4.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки