Монтела: Имаше червен картон за Де Пол преди гола, но и ние бяхме наивни

Дано тези грешки помогнат на младите момчета да израстват и да се учат, каза треньорът на Милан

Монтела: Имаше червен картон за Де Пол преди гола, но и ние бяхме наивни

Винченцо Монтела възропта, че авторът на победния гол за успеха на Удинезе с 2:1 над Милан Родриго Де Пол е трябвало да бъде изгонен преди да отбележи. Де Пол контузи Матиа Де Шилио, който бе сменен принудително, но получи само жълт картон за грубото влизане, а секунди по-късно докато бъде извършена смяната, Де Пол вкара победния гол.

„Ако гледаме само резултата, изглежда зле, но трябва да разровим по-дълбоко. Когато водехме с 1:0, имахме шансове да затворим мача. Момчетата имаха добър подход и допуснахме гол по наистина банален начин”, сподели треньорът на Милан пред Mediaset Premium.

„През втората част бяхме толкова наивни, пуснахме гол, докато бяхме с 10 човека. Имаше много инциденти при тази загуба. Трябва да подобрим играта си, но момчетата направиха добър мач. Ситуацията с Де Пол направи нещата още по-лоши. Освен че това беше червен картон, останахме с 10 човека заради контузен играч и нямахме време да направим смяна. Какво може да се каже за такъв фаул? Изглеждаше като червен картон”, каза разочарованият Монтела.

Но той потърси вината и в своя отбор.

„В същото време бяхме наивни, защото загубихме топката и останахме уязвими в тази ситуация. Направихме нещо подобно в Торино и на това ниво си плащаш за такива грешки. Надяваме се това да помогне на тези млади играчи да израстват и да се учат”.

Не е ясно колко е тежка контузията на Джакомо Бонавентура, който откри резултата за Милан, но после получи контузия и беше сменен в 27-ата минута.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки