БФС също поздрави Бербатов за празника

Нападателят има 77 мача за националния отбор на България, в които е отбелязал 48 гола

БФС също поздрави Бербатов за празника

Българският футболен съюз също честити рождения ден на Димитър Бербатов.


Ето какво написаха от централата в официалния си сайт:

 

Честит 36-ти рожден ден на Димитър Бербатов!

 

Един от най-успешните централни нападатели в Европа. Той е футболист № 1 на годината на България рекордните седем пъти. Капитан на Националния отбор по футбол на България от 2006 до 2010 г. С 48 отбелязани попадения Димитър Бербатов е рекордьор по голове за националния отбор. 

 

Димитър Бербатов изиграва първия си мач за юношеския национален отбор през април 1999 година в мач срещу Русия, а месец по-късно е извикан при младежите за двубой срещу Румъния. Няколко месеца по-късно нападателят получава повиквателна за мъжкия представителен тим за контролния мач срещу Гърция през ноември 1999 година, в който Бербатов дебютира, след като влиза като резерва в 66-ата минута. Димитър Бербатов играе за България на Европейското първенство в Португалия през 2004 година, за което националният отбор се класира като първи тим в групата си. Бербатов е титуляр и в трите мача на „трикольорите“ на шампионата на Стария континент. В квалификациите за Световното първенство през 2006 година в Германия Бербатов записва 7 гола, а в тези за Европейското през 2008 година в Австрия и Швейцария – 6 попадения, но тимът пропуска и двата форума. 

 

Нападателят има 77 мача за националния отбор на България, в които е отбелязал 48 гола. Във вечната ранглиста за най-много голове в А националния тим Бербатов е на първо място заедно с Христо Бонев, който също има 48 попадения, но от 96 мача. В класацията за голмайстор във всички възрастови формации на националните отбори по футбол е на второ място с 52 попадения.

 

Димитър Бербатов започва професионалната си кариера в ЦСКА, след като през месец март 1998 година, на 17 години, преминава от Пирин Благоевград. През месец 2001 година Бербатов подписва договор с немския Байер Леверкузен. Отбелязал е 68 гола в 154 мача от Бундеслигата и участва във финала на Шампионската лига през 2002 година. През пролетта на 2006 година Бербатов преминава в английския Тотнъм. В първия си сезон в Англия българинът реализира 12 гола в първенството, като добавя още 5 в 8 мача в турнира за Купата на УЕФА, 1 за „Карлинг Къп“ и 3 за ФА Къп. През месец септември 2008 г. Бербатов преминава в Манчестър Юнайтед за сумата от 30,75 млн. паунда, като по този начин става най-скъпият играч, купуван от Алекс Фъргюсън дотогава. През първия сезон (2008/09) с екипа на Юнайтед Бербатов печели титлата на Англия. За него това е първа шампионатна титла. Участва във финала на Шампионската лига през 2009 година. На 30 август 2012 Димитър Бербатов подписа 2-годишен договор с отбора на Фулъм, след което преминава в Монако. След това облича екипа на гръцкия ПАОК.

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

Девойките на България с нова победа

"Лъвиците" подчиниха и Малта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки