Какво печелим от пълната промяна

С поредните съмнителни чужденци ЦСКА-София окончателно губи идентичност

Какво печелим от пълната промяна

Не съм сигурен доколко насериозно се гледа на ЦСКА-София в настоящия кон­текст на българ­ския футбол. Из­вън заинтересованите от припознаване на този клуб като някакъв своеобразен наследник на великия гранд, който фалира мина­лата есен, трудно някой ще намери нещо общо между „ар­мейските" традиции и настоя­щия маркетингов продукт, който Гриша Ганчев ни предлага.

Нео­бяснимо е обаче, защо толкова бързо бяха скъсани и тънките нишки, които свързваха клуба с тирето с онзи, който преди по-малко от година вдигна Купата на България. Освобождаването на Галчев, а сега затапването на Преслав Йорданов, а и на Божидар Чорбаджийски, който трудно ще измести Николай Бодуров и Рафаел Перес от титу­лярния състав, показва, че на никой не му пука за историята, ако от нея не може да се трупат дивиденти.

Още по-лошото е, че с такива като новите Кевин Кубемба и Рожерио Консейсао допълнително се спъва разви­тието и на талантите от акаде­мията на Литекс, които заслу­жено бяха гордостта на премес­тилия се в София ловешки клуб. Предвид ситуацията в първенс­твото и факта, че дори да се класира за Лига Европа, ЦСКА-София може да не участва по административни причини, сега бе идеалният момент да се за­ложи на Кирил Десподов, Мил­чо Ангелов и Тонислав Йорда­нов. От тях щеше да спечели целият ни футбол, а и на феновете тези момчета биха били по-симпатични. Сега престиж­ните резултати като този с Ди­намо Киев не могат да сгреят никого. Една загуба на старта от Черно море и на „Армията" отново ще изпълзят гущерите.

Явно в клуба се притесниха, ч може да останат единствения отбор в елита без попълнения и се активизираха. Но кой колко им е нужен и с какво ще допринесе,  не се мисли много. След толкова много трансформации явно и тези, които градяха успехите на Литекс вече се объркаха и загубиха ориентация за това кое и как трябва да свършат приоритетно.

Людмил Христов, „Меридиан мач”

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки