Принцът си е принц - Тоти спаси Рома в 97-та минута (СНИМКИ+ВИДЕО)

Римляните стигнаха до инфарктна победа и си уредиха среща с Лацио на полуфиналите за купата

Принцът си е принц - Тоти спаси Рома в 97-та минута (СНИМКИ+ВИДЕО)

Франческо Тоти отново се превърна в герой за Рома, след като вкара решителна дузпа в 97-та минута в мача от 1/4-финалите за Купата на Италия срещу Чезена. "Вълците" победиха с 2:1 след много тежък мач срещу тима от Серия Б.

Първият удар към някоя от двете врати изпрати Стефан Ел Шарауи в 9-та минута, но Федерико Алиарди улови топката. В 21-та минута Лучано Спалети бе принуден да направи смяна, след като Диего Пероти получи контузия и на негово място влезе Един Джеко.

Веднага след това гостите обсадиха вратата на Алисон и в рамките на три минути отправиха пет опасни удара, като само прекрасните намеси на римския страж предовратиха гол.

На почивката Жуан Жезуш бе заменен от Раджа Наинголан в опит на Спалети да реши по-бързо развръзката, но това не се случи.

В 54-та минута именно белгиецът изпрати бомбен удар към вратата на Чезена, но Алиарди изби, макар и трудно. Малко след час игра Един Джеко и Франческо Тоти също пробваха да счупят двете нули на таблото, но отново без успех.

Все пак, в 68-та минута Един Джеко засече подаване на Ел Шарауи отляво и реализира за 1:0. В 73-та минута обаче Чезена отново върна мача в изходна позиция, след като Лука Гаритано изравни, възползвайки се от фрапантна грешка на Алисон, който изпусна топката при излизане напред. 

Рома се активизира сериозно след гола във вратата си и натикаха Чезена в собственото им наказателно поле. Това доведе до дузпа в 97-та минута, а Франческо Тоти се нае с изъплнението и не сгреши, забивайки топката в десния ъгъл. Алиарди улови ъгъла, но не и кълбото, с което не успя да прати срещата в продължения. 

По този начин Рома се класира на 1/2-финалите за Купата на Италия, където са още Ювентус, Наполи и Лацио. Римските вълци ще се изправят именно срещу градския си съперник в спор за финала през май. 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки