ЦСКА чака еквадорец днес

Отрязали клуба за голаджия от Шотландия

ЦСКА чака еквадорец днес
Еквадорското крило Кевин Меркадо почти сигурно ще направи първа тренировка с ЦСКА днес. Той бе чакан късно снощи на лагера в Испания. 22-годишният играч идва под наем при армейците чрез сложна схема. Неговите права са поделени между Гранада и Удинезе (италианецът Джино Поцо държи дялове и в двата клуба, а е собственик и на Уотфорд), но червените са договорили начин, по който да бъде преотстъпен.
 
За последно Меркадо е играл в аржентинския елитен Сармиенто под наем от Гранада. През 2016 г. е записал 22 мача за южноамериканския клуб. Той действа В лявата зона на атаката. Отличава се с много висока скорост, добра техника и силен, но не особено прецизен завършващ удар. Играл е още за ЛДУ Кито в Еквадор, Гранада Б в 4-та испанска дивизия и Годой Крус (елита на Аржентина).
 
Изпълнителният директор на ЛДУ Кито Естебан Пас разкри повече подробности около трансфера на Меркадо в ЦСКА пред еквадорското радио Area Deportiva.
 
"Меркадо е собственост на Гранада и Удинезе, които искат да го дадат под наем в европейски клуб, за да повишат цената му. Кевин ще играе за ЦСКА, като вече е сключен предварителен договор. Той обаче е чакал две седмици виза, за да може да пътува до Испания, и затова още не се е присъединил към ЦСКА", обясни директорът Естебан Пас във вторник.
 
Вчера обаче Меркадо публикува снимка от самолет и обяви, че лети за Испания, което почти сигурно означава, че пътува към лагера на ЦСКА.
 
Днес към армейците ще се присъедини и бразилски централен нападател. Това обаче няма да е Рожерио Турам (25 г.), който е играл под наем в гръцкия Керкира през есента, като има 5 гола в 14 мача.

ЦСКА се е разминал с английския голмайстор Луис Моулт (24 г.), съобщава Evening Times, цитиран от "Тема Спорт". Армейците са отправили оферта за водещия реализатор на шотландския елитен Мъдъруел. Но клубът от Острова е отхвърлил предложението, макар да е било доста изгодно. Моулт е бил сред основните опции на червените за върха на атаката, но и неговият трансфер, както този на Рафаел Двамена (отишъл в Цюрих), не се е осъществил.
 
Англичанинът е третият най-резултатен играч в шотландския Премиършип, като има 10 гола в 18 мача. Единствено Лиъм Бойс (Рос Каунти) с 13 и Скот Синклеър (Селтик) с 12 имат повече попадения.
 
Мъдъруел обаче е отказал мераците на ЦСКА за Моулт, който само за един сезон е направил ракетен скок - от пета дивизия на Англия (Рексъм) преминава в шотландския елит през 2015 г. и за двата си сезона дотук вече е реализирал 25 попадения.
 
ЦСКА вече е купувал играч от Шотландия - Килиън Шеридън от Селтик през 2010 г. Ирландецът обаче не успя да развие потенциала си на "Армията". Сега прави успешна кариера в Кипър (Омония).

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки