Съдът в Лозана и ФИФА прекратиха сезона на звезда на Байер Леверкузен

Хакан Чалханоглу е наказан за четири месеца заради нарушаване на сключен договор през 2011-а

Съдът в Лозана и ФИФА прекратиха сезона на звезда на Байер Леверкузен

Тежък удар понесе Байер Леверкузен. Техният плеймейкър Хакан Чалханоглу е наказан за 4 месеца и няма да играе до края на сезона след решение на Спортния арбитражен съд в Лозана (CAS).

ФИФА потвърди санкцията на играча за нарушаване на договор в годините му като младеж, далеч преди да стане футболист на Байер Леверкузен.

Казусът е от 2011 година, когато Чалханоглу постига споразумение за трансфер в родината си Турция с екипа на Трабзонспор. Той обаче се отмята и остава в тогавашния си клуб Карлсруе и впоследствие отива в Хамбургер.

Съдът в Лозана реши, че така той е нарушил договора си в Тразбзонспор и го наказва четири месеца да не играе, а ФИФА само потвърди санкцията.

Байер привлече Чалханоглу през 2014 година и в клуба останаха дълбоко разочаровани и ядосани, че сега те обират негативите за нещо, което се е случило през 2011-а.

„Не разбираме това решение и дълбоко съжаляваме, че то е взето. Това е голям удар за Хакан, но и за нас. Байер Леверкузен е наказан по този случай, въпреки че няма нищо общо със случилото се. Сега сме на път да загубим много важен играч в решителната част от сезона”, каза спортният директор Руди Фьолер.

Байер Леверкузен се класира с чудесна игра за осминафиналите в Шампионска лига, където го чакат тежки битки с финалиста от миналия сезон Атлетико Мадрид.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки