Плановете на Рома за нов стадион бяха отхвърлени от градския съвет

Установени са проблеми с безопасността на околните пътища, водопроводните тръби, липса на добро разположение на паркинг и транспортни връзки

Плановете на Рома за нов стадион бяха отхвърлени от градския съвет

Плановете на Рома за построяването на нов стадион бяха отхвърлени от градския съвет на Рим. Проектът с частно финансиране е на стойност 1.6 милиарда евро. 

Днес бе направена оценка от контролен орган, който не е дал подкрепа за проекта. Сред въпросите поставени от властите са - проблеми с безопасността на околните пътища, водопроводните тръби, липса на добро разположение на паркинг и обществени транспортни връзки. Ръководството на Рома ще трябва да промени всички тези предписания преди да получи разрешение за строеж. Следващата среща е отложена за 3 март. 

Локацията за изграждане на нов стадион е между центъра на града и летище Леонардо да Винчи. Стартът на строителството бе забавено в продължение на години. Освен стадион в комплекса са предвидени още център за обучение, бизнес център и развлекателен парк. 

Американският президент на Рома Джеймс Палота представи за първи път проекта за стадион през март 2014 година, като тогава заяви, че той ще бъде готов за сезон 2016-17. С дизайн, вдъхновен от Колизеума, стадионът се очаква да побира 52 500 зрители с възможност за разширяване до и да 60 000 места за големите мачове.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки