И Спайдърмен не спаси Гана срещу Камерун (СНИМКИ)

"Неукротимите лъвове" спечелиха с 2:0 втория полуфинал на Купата на Африка и ще спорят с Египет за трофея

И Спайдърмен не спаси Гана срещу Камерун (СНИМКИ)

Четирикратният шампион на Африка победи Гана с 2:0 във втория полуфинал за Купата на Африканските нации и ще срещне Египет в спор за трофея в неделя от 21:00.

„Черните звезди” влязоха в мача като фаворити, водени от братята Андре и Джордан Аю, но „Непобедимите лъвове” ги съкрушиха с два гола след почивката на Микаел Нгауеду Нгаджуи, а в добавеното време Кристиян Басонг тръгна от центъра през празната половина на съперника за втория гол, след който на терена в дива радост нахлуха както хора от щаба на камерунците, така и хора от публиката.

Вратарят на Гана Разак Брима си носеше малка кукла Спайдърмен за късмет зад аутлинията на своята врата, но и това не му помогна. Сушата на Гана от 34 години без трофей на Купата на Африка продължава, а Камерун има шанс да вдигне трофея за сефте от 2002 година.



Този мач нямаше нищо с общо с предпазливата игра, показвана на целия турнир досега и премина в много атакуваща игра с куп голови положения.


Преди мача се появиха странни слухове за смъртта на Аврам Грант, но израелецът си беше жив и здрав на треньорската скамейка на Гана. Срещу него се изправи белгиеца Уго Брос начело на Камерун.

Харисън Афул изчисти удар с глава на Нгадеу Нгаджуи от голлинията и спаси Гана от ранно бедствие. Камерун играеше много по-добре в началото и вратарят на съперника Разак Брима спаси отлично удар с глава на Роберт Тамбе.

Гана имаше своя добър шанс преди почивката в 42-ата минута, но Джордан Аю стреля на сантиметри встрани от целта след отлично преценен пас на Кристиян Ацу.

Ганайците сякаш усещаха, че нещата не вървят по план и започнаха втората част с групова отборна прегръдка за нахъсване и сплотяване на колектива.


Мубарак Уакасо завъртя чудесно от пряк свободен удар в 63-ата минута, но камерунският страж Фабрис Ондоа отвърна с още по-впечатляващо спасяване.

Корнер за Гана доведе до голямо меле, но никой не можа да стреля. И когато „Черните звезди”, търсещи рекорден 10-ти финал на турнира се бяха впуснали в атаки, „лъвовете” ги ухапаха жестоко. Защитникът на Гана Джон Бой отклони едно центриране от фаул лошо назад към втората греда, Разак Брима се оказа в ничия земя и Нгадеу Нгаджуи го матира с хубав удар от малък ъгъл за 1:0 в 72-ата минута.

Ганайците се паникьосаха и атаките им станаха хаотични. Съдията даде 5 минути добавено време и в третата нямаше абсолютно нито един играч на Гана в собствената половина, а пас зад центъра позволи на Кристиян Басогог да пробяга половината терен с топка в крака и да вкара покрай Разак Брима за 2:0 в 93-ата минута, слагайки край на всичко.

В неделя Камерун ще спори за трофея с Египет, който отстрани Буркина Фасо след дузпи в първия полуфинал.

В Иран: Връщат забраната за жени на стадионите

Вижте подробности

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки