13 дни преди Копенхаген - ефективността на Лудогорец куца

До старта на официалните мачове на отбора му предстоят още три контроли - срещу чешкия Злин, беларуския БАТЕ Борисов и словенския Марибор

13 дни преди Копенхаген - ефективността на Лудогорец куца

"Готови сме на 60-70 процента за старта на полусезона", заяви преди контролата с Термалика Нечеча барометърът на Лудогорец Марселиньо. Спарингът срещу четвъртия в Полша бе загубен с 0:1. След него треньорът Георги Дерменджиев спокойно отчете: "На този етап от подготовката играчите се справят добре. Имаме още малко време, очаквам формата ни да се подобри", посочи специалистът.

 

До старта на официалните мачове на Лудогорец му предстоят още три контроли -срещу чешкия Злин, беларуския БАТЕ Борисов и словенския Марибор. В тях Дерменджиев ще трябва да "настрои струните", защото до момента тимът му не е убедителен. При това срещу съперници, които се явяват "по-ниско ниво". Отборът вече изигра 5 контроли, а балансът показва 2 победи, 2 равенства и 1 загуба, при голова разлика 5-3. Изненадващо, ефективността на състава не е на познатото ниво. Лудогорец е реализирал средно по 1 гол на мач, а в последния дори не успя да порази противниковата врата. Разградчани държаха топката, имаха инициативата, създадоха положения, но нямаше кой да опъне мрежата.

 

Голямата звезда Джонатан Кафу, около когото се вдигаше шум в последните два месеца, пък бе доста тих до момента - все още няма попадение. Лидер по голове пък е новото попълнение Жоао Паоло. Бразилецът, който бе пробван по целия фронт на атаката, е с два точни изстрела. По един имат други двама нападатели - Клаудuy Кешерю u Жуниор Кишадa, кактo и халфът Светослав Дяков.

 

Добрата новина за разградчани е, че имат десетина дни, за да изчистят неточностите. Явно е, че в последните три спаринга, а и в отложения мач с Монтана на 12 февруари Георги Дерменджиев ще доизбистри титулярния състав. Защото до момента той има колебания както за десния фланг на належда Вандерсон, така и кой да бъде на върха й. Джонатан Кафу, който вече трябва да изчисти главата си след трансферните саги, е опция и за двата поста. Ако той е на върха на атаката, то за крилото опциите са три - Жоао Паоло, Върджил Мисиджан и Джоди Лукоки.

 

13 дни. Толкова остават на Георги Дерменджиев да настрои състава си за 1/16-финалните сблъсъци от Лига Европа срещу Копенхаген (първият мач е на 16 февруари на "Васил Левски", а реваншът на 23-и в Дания). И колкото и нелогично да изглежда, в момента по-големите проблеми пред него са тези в атака.

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки