Берое победи Несебър в контрола

Виле Салмикиви отбеляза дебютно попадение за тима

Берое победи Несебър в контрола
„Берое“ победи „Несебър“ с 4:0 в поредната си контролна среща от зимната подготовка. Виле Салмикиви отбеляза дебютно попадение за тима и откри резултата в 30-та минута. Това направи и Антон Карачанаков, който удвои в 40-та след страхотно изпълнение на свободен удар. В 51-та минута Карлос Охене направи резултата 3:0 за „Берое“. Четвъртото попадение бе дело на Цонев в 59-та минута.
 
В 3-та минута Мапуку успя да изпревари защитник и се озова сам срещу стража на гостите, който обаче изби удара на нападателя. Цонев се опита да достигне топката и да стреля към вратата, но не успя и защитата на „Несебър“ изчисти.

Минута след това Карадайъ стреля от дъгата на пеналта, но ударът му мина над вратата на Михайлов.

В 5-та минута Цонев центрира в наказателното поле, там Райнов стреля, топката бе блокирана и попадна у Салмикиви. Новият нападател на старозагорци финтира защитник и падна на тревата след съприкосновение, но реферът не отсъди дузпа.
 
_dsc5124
 
В 9-та минута Василев центрира в пеналта, там Салмикиви се размина с топката, но Мапуку стреля зад него. Кълбото рикошира в защитник и излезе в корнер. След изпълнението Като стреля от дъгата, но високо над вратата.
 
Две минути след това Цонев намери Карачанаков в наказателното поле, той стреля, вратарят на „Несебър“ успя да докосне топката и тя срещна гредата. Мапуку се опита да добави, но бе в положение на засада. В следващата атака Карачанаков успя да вкара топката в мрежата, но страничния рефер отново вдигна своя флаг и поапдението бе отменено.

В 18-та минута гостите центрираха от фаул в пеналта на Михайлов. Там Молдованов намери топката с глава, но бе неточен.
Четири минути след това Карачанаков центрира отлично от фаул. Василев засече топката с глава, но ударът му премина на сантиметри от гредата.

Минута по-късно гостите организираха бърза контраатака, при която Емин Ахмед стреля от дистанция, но бе неточен.
 
В 25-та минута Карачанаков изпревари защитник на гостите и се опита да прехвърли излезлия напред Андонов. Вратарят на „Несебър“ успя да избие със сетни усилия в корнер.
 
_dsc5111
 
„Берое“ излезе напред в резултата в 30-та минута. Василев изведе чудесно Мапуку на десния фланг, той центрира в пеналта, където Салмикиви засече топката и я прати в мрежата за 1:0 и дебютен гол за „Берое“.

В следващите минути старозагорци владееха инициативата и атакуваха противника. В 40-та минута Антон Карачанаков прати топката за втори път в мрежата на гостите след страхотно изпълнение на пряк свободен удар – 2:0
 
До края на полувремето нямаше други опасности пред някоя от вратите. На почивката Ферарио Спасов пусна в игра Пламен Тенев, Ерик Почански, Георги Динков, Жуниор Мапуку и Атанас Зехиров, които заеха местата на Венци Василев, Веселин Пенев, Антон Карачанаков, Карлос Охене и Кохей Като.

Шест минути след подновяване на играта „Берое“ стигна до трети гол. Салмикиви изведе Зехиров зад гърба на отбраната и той предостави перфектна топка за Охене на границата на малкото наказателно поле. От движение ганаецът прати топката в мрежата за 3:0.

В 58-та минута Охене изведе Почански зад отбраната, но защитник на „Несебър“ успя да избие топката в последния момент и крилото не успя да стреля.

В следващата атака Почански намери Цонев в наказателното поле, той финтира бранител и прати топката в мрежата за 4:0.
В 60-та минута в игра се появиха Том, Станчев, Чернаков, които замениха Салмикиви, Иванов и Райнов.
 
_dsc5131
 
В 67-та минута Зехиров стреля от пряк свободен удар, но топката премина на половин метър от гредата и излезе в аут.
 
Три минути след това гостите стигнаха до разбъркване в пеналта след изпълнение на ъглов удар, но не успяха да застрашат вратата на Михайлов.

В 78-та минута Почански бе изведен зад гърба на отбраната, но вратарят на гостите успя да спаси удара на крилото. Веднага след това домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар от дъгата на пеналта. Зад топката застана Цонев, но ударът му рикошира в стената и излезе в корнер.

До края на срещата нямаше нови сериозни опасности и мачът завърши с победа за „Берое“ – 4:0.
 
Последната контрола на „Берое“ преди подновяване на шампионата е на 10 февруари срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица).
 
Берое“: 1. Михаил Михайлов, 28. Веселин Пенев, 6. Иво Иванов, 5. Асен Георгиев, 21. Венцислав Василев, 4. Кохей Като, 7. Мартин Райнов, 23. Борислав Цонев, 17. Антон Карачанаков, 10. Жуниор Мапуку, 11. Виле Салмикиви; резерви: 22. Благой Макенджиев, 18. Атанас Зехиров, 3. Карлос Охене, 13. Денислав Станчев, 91. Ерик Почански, 15. Георги Динков, 27. Том, 19. Пламен Тенев, 20. Руси Чернаков;
 

Несебър“: Росен Андонов, Джунейт Али, Диян Молдованов, Иван Стоянов, Емин Ахмед, Цветомир Цонков, Жак Пехливанов, Иван Цачев, Николай Колев, Ерай Карадайъ; 

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

Спартак (Варна) с активно участие в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

"Сърце, усилие и екипен дух!"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки