Искаме Дунав в Русе, продължават да настояват феновете

Евентуалното завръщане на Дунав в Русе с подновяването на първенството в Първа лига изглежда повече от илюзорно

Искаме Дунав в Русе, продължават да настояват феновете

Феновете на Дунав продължават да настояват техният любим отбор да играе в Русе час по-скоро.

Заради забавения ремонт на Градския стадион, „драконите“ на практика не са изиграли нито едно домакинство от началото на сезон 2016/ 2017. Въпреки това те повече от заслужено заемат място в топ 6 на родния футболен елит.

След няколко месеца обещания и съкратена, но само в някои аспекти процедура, ремонтните дейности стартираха едва на 18 октомври 2016 г. Те би трябвало да приключат в 60-дневен срок, но се оказа, че до „замразяването“ им след падането на снега в началото на 2017 г. са отчетени само 33 работни дни.

Така евентуалното завръщане на „Дунав“ в Русе с подновяването на първенството в Първа лига изглежда повече от илюзорно.

Вярваме в „дракони“, а доскоро вярвахме и в „сини феи“, но не вярваме преди април месец полагането на тревната настилка и монтирането и заработването на осветлението да са факт. Не вярваме и в афишираното добронамерено отношение от страна на БФС към феновете“, коментират от клуба на привържениците „Дунав завинаги“.

Според решение на СТК към БФС през предстоящия месец всички официални мачове на русенския отбор, с изключение на гостуването на „Монтана“ ще са в работни дни. За капак очакваното от много фенове домакинство срещу „Левски“ София, което също се очаква да е в Разград, случайно се падна в междинния кръг и е насрочено за 28 февруари, вторник, от 15 ч. Оправданието на отговорните фактори в БФС е, че по-късният час би бил в ущърб на футболистите и феновете, тъй като по това време се очаквали изключително ниски температури.

За да докажат обратното, в една вечер през тази седмица в мач от русенски шампионат по мини футбол един срещу друг излязоха два отбора, съставени от фенове на „драконите“. Въпреки отрицателните температури „Дунав завинаги“ и „Riverside” изиграха изключително динамичен мач, подкрепяни на свой ред от атрактивни агитки. Те напомниха и недвузначно с транспарант, че настояват любимият им отбор да играе мачовете си в Русе.

От фен клуба на русенския тим потвърдиха, че ще продължават да следят отблизо кога и как ще бъдат подновени ремонтните дейности на Градския стадион в Русе.

Междувременно се очаква те да изразят подобаващо мнението си и по време на предстоящия мач от втората шестица на мъжкото баскетболно първенство в „А“ група между „Дунав“ и „ЦСКА“ на 5 февруари, неделя, от 17 ч. в залата в квартал „Здравец“.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки