Сензациите в пресата: Кулма напуска ЦСКА, нов го измества от тима

Китайци канят Георги Илиев за треньор, Яблонски започва пролетта като титуляр, Ботев (Пд) взима Илия Миланов и още…

Сензациите в пресата: Кулма напуска ЦСКА, нов го измества от тима

Сензациите в пресата днес, неделя, пети февруари 2017 година:

„Меридиан мач”: Нов „изяжда” мястото на непокорния Кулма

Голмайсторите на ЦСКА-София от есента няма да играят повече никаква роля на „Армията", разбра „Меридиан Мач". Диого Виана вече бе продаден на португалския Беленензеш, а Густаво Кулма ще бъде изолиран постепенно от титулярите за сметка на новото попълнение Кевин Меркадо. Причината обаче не е слаба форма, а неколкократното желание на крилото да бъде пуснат под наем в родината си, което е вбесило шефовете. Колумбиецът бе гласен за основен играч от треньора Стамен Белчев, а и той показа, че може да играе по двете крила, както и като фалшива деветка. Непокорният му характер обаче не се вписва в свикналото на подчинение ръководство на ЦСКА-София, което е решило да му даде урок. Така Кулма ще бъде изритан за сметка на привлечения под наем от Гранада еквадорец. Меркадо просто трябва да „влезе в час" при „червените” и да играе в последната предсезонна контрола, за да измести колумбиеца. Това решение на шефовете на „Армията" е в духа на саморазправата с капитана Борис Галчев, който първо изпадна в немилост, а през зимата бе разкаран от отбора, защото имал различно мнение.

„Меридиан мач”: Шъдзяджуан покани Георги Илиев за треньор

Китайци искат да прекратят кариерата на капитана на Черно море Георги Илиев. Ветеранът е получил неприлично предложение от бившия си клуб Шъдзяджуан, който иска от него да стане треньор на втория отбор на клуба. За радост на "моряците", 35-годишният играч категорично е отхвърлил тази оферта и ще остане на "Тича" и през пролетта. Той е обяснил, че още му е рано да се отказва от футбола. Илиев все пак си е оставил вратичка за бъдещи разговори с китайците, защото има намерения да остане във футбола и след като окачи обувките на пирона. Желанието му е един ден да бъде треньор и в момента учи за това. Припомняме, че Георги Илиев бе част от мощната българска група в Шъдзяджуан, която изведе тима до исторически постижения. Отборът бе воден от Ясен Петров и помощниците му Георги Шейтанов и Мирлслав Косев. Вторият тим пък бе в ръцете на друг българин - Божидар Костадинов, който също остави отлични впечатления с работата си. Явно от ръководството на китайския клуб искат и занапред да работят с български треньори, но поне на този етап това няма да стане.

„24 часа”: Густаво Кулма напуска ЦСКА

Един от титулярите на ЦСКА - Густаво Кулма, най-вероятно няма да играе за ЦСКА през пролетта. Поне така твърди колумбийската телевизия „Антена 2". Колумбийският гранд „Милионариос" е подновил интереса си към 23-годишния нападател, след като „червените" вече отхвърлиха една оферта.

Изданието твърди, че представител на клуба е в София, за да преговаря с ЦСКА за трансфера на Кулма. „Милионариос" сега е предложил да вземе колумбиеца Кулма под наем. Освен с Кулма „Милионариос" иска и Даниел Ернандес, който 4 месеца е ритал в ОАЕ.

Ръководството на „червените" може и да склони да преотстъпи Густаво Кулма, ако колумбийците дадат прилични пари, защото „червените" купиха трима нападатели от чужбина, единият от които е крило.

„Тема спорт”: Давид Яблонски започва пролетта като титуляр

Чешкият защитник Давид Яблонски успя да си спечели доверието на треньора Елин Топузаков и е гласен за титуляр през пролетния полусезон. Централният бранител участва и в трите спаринга до момента, като оставя добри впечатления с изявите си. Място в стартовата единайсеторка за него се отваря заради смяната на игровата схема. В последните две контроли - победите над Уйпещ (2:1) и Уфа (1:0), Топузаков използваше 3-5-2. В нея 26-годшният футболист се чувстваше комфортно и даде сериозна заявка за място редом до Александър Александров и Димитър Пиргов. Последните бяха тандем в центъра на защитата през есента. Тогава оформиха добро партньорство, което Елин Топузаков не счита да разваля. А в схемата с трима в отбраната към тях ще бъде добавен Давид Яблонски. Засега чехът е доста по-напред в битката за стартовия състав с други двама легионери на поста - Сърджан Лукин и Симон Сандберг. По всичко личи, че румънецът и шведът ще бъдат резерви. 

„Меридиан мач”: Палийски скастри Белия, Ботев (Пд) взима Илия Миланов

Президентът на Ботев (Пд) Ангел Палийски събра спортно-техническия щаб на пловдивчани заради неубедителните резултатите на „канарчетата" по време на подготовка в Турция. Вчера шефът поискал обяснение от Николай Киров -Белия както за слабата продукция, така и за бъдещата селекция. Дискутирана бе и оставката на финансовия директор Иван Йотков, който преди 15-ина дни депозира документи за напускане на клуба. Последното име, с което се спекулира за новото попълнение, е бившият национал Илия Миланов. „Жълто-черните" са с най-слабото защита и принципно търсеха футболисти в отбранителния вал, но привлякоха единствено Лазар Марин от ЦСКА-София. Виктор Генев също се договори за шест месеца, но и Илия Миланов е в полезрението на Ботев. В сряда „канарчетата" се изправят срещу Оборище на Емил Велев в Коматево в поредната си контрола, а на 11 февруари гостуват на Верея в Стара Загора.

„Тема спорт”: Участ Сейди на тактика 

Левски в Агия Напа, след като в петък играчите получиха почивен ден от треньора Елин Топузаков. Вчерашното сутрешно занимание бе разделено на две части. Първата бе с бегови упражнения, като за първи път с тима тренира и Алекс Боримиров, който се готви по специална програма. Втората част бе концентрирана върху тактически упражнения. В нея Боримиров не взе участие. За първи път в подобен род упражнения се включи каращият проби либериец Принс Сейди. Крилото ще остане до края на лагера в Кипър. След това Елин Топузаков ще прецени дали да му предложи договор. Няма да е изненада, ако Сейди бъде привлечен. В края на заниманието Боримиров и нападателят Станислав Иванов работеха с кондиционния треньор Роко Перота. Централният защитник Деян Иванов също продължава да тренира индивидуално. Вечерта сините проведоха още едно занимание. То отново бе насочено към подобряване на някои тактически аспекти.
Днес на сините им предстои предпоследната контрола от втория лагер в Кипър. От 15:00 часа възпитаниците на Елин Топузаков ще се изправят срещу участника в чешкия елит Теплице. Тимът зимува на шесто място в местното първенство. След 16 изиграни кръга Теплице има актив от 22 точки, реализирал е 18 гола и е допуснал 15 попадения в мрежата си. До момента съставът на Даниел Шмейкал е изиграл три спаринга - победи Висла Плоцк с 1:0 и допусна поражения от Спарта Прага (0:4) и Уйпещ (0:1). Левски също мери сили с последния отбор в Кипър - победи го с 2:1.
БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки