Белчев и Генов останали впечатлени от Каранга

Кубемба бил по-свит и очакват да му трябва повече време за адаптация

Белчев и Генов останали впечатлени от Каранга

Треньорският щаб на ЦСКА е останал с много пози­тивни впечатления от но­вия нападател Фернандо Ка­ранга (25 г.). „Армейците” са доволни от неговата физи­ческа форма, като брази­лецът е водил подготовка с тим в родината си и е играл в една контрола в средата на януари. Освен това наставникът Стамен Белчев е похвалил футболиста за представянето му в провер­ката със Сьондерийске (0:1). Това бе неофициален дебют за Каранга, който записа 45 минути като титуляр.

"Много сме доволни от Фернандо. Той има самочув­ствие, намира се в доста добра физическа форма и пасна като дялан камък в съста­ва. Бразилецът може бързо да окаже ефект върху отбо­ра", заяви пред "Тема Спорт" помощник-треньорът Сте­фан Генов след пристигане­то на ЦСКА от Испания в съ­бота вечерта.

Каранга на този етап се оформя като фаворит за върха на атаката и ще за­почне като такъв в контролата с Шкендия (Тетово) тази събота на "Армията". Ако затвърди добрите впечат­ления, той ще води нападе­нието и в първия официален мач за годината с Черно мо­ре на 19 януари.

На този етап треньорски­ят щаб предпочита Каранга пред другия нов нападател Кевин Кубемба.

"Кевин не е лош футболист, но е малко по-скромен и по-свит от бразилеца. Най-вероятно Ку­бемба ще се нуждае от пове­че време за адаптация",, ко­ментираха още от "Армия­та" пред "Тема Спорт".

Каранга дойде в ЦСКА с трансфер от втородивизионния бразилски Парана, за който е записал 13 мача и 4 гола през есента. Кубемба пък има 7 участия и 1 попа­дение за елитния белгийски Сент Трюиден.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки