Сензациите в пресата: Белчев спасява кожата въпреки осморката

Теплице предложи халф на Левски, Нефтохимик чака еквадорец

Сензациите в пресата: Белчев спасява кожата въпреки осморката

Сензациите в родната спортна преса на 6 февруари, понеделник, 2017 година:

Меридиан мач: Белчев спасява кожата въпреки осморката

Старши треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев ще запази пос­та си. Поне такова е настоящото решение на ръководството на „чер­вените", но както често става при клубовете ръ­ководени от Стойчо Стоилов и Гриша Ган­чев то вероятно ще е предпос­ледно.

Няма да е голяма из­ненада, ако Стамен Белчев бъде уволнен или функциите му бъдат иззети малко преди подновяването на сезона, ако ЦСКА-София се издъни в представянето на отбора пред феновете. Това ще стане идната събота, когато на „Армията" „червените" ще напра­вят генерална репети­ция срещу македонския Шкендия Тетово.

Ста­мен Белчев си навлече гнева на шефовете, след като отборът му от­несе общо 8 гола в контролите с руския Рубин (2:4) и корейския Сувон (0:4). Ако приемем, че поражението от руснаците е нещо що-годе нормално, то размазващата загуба от азиатци­те е направо шокира­ща. Ръководството на ЦСКА-София не е ужа­сено само от загуби, а най-вече от начина на постигането им, а и от самата игра на отбора по време на подготовка­та. „Червените" бяха много слаби срещу Сувон, а в представянето им нямаше напредък и в последната контрола на испанска земя, в коя­то отборът загуби от датския Сьондерийске с 0:1.

Няма да е пресилено, ако кажем, че съдбата на Стамен Белчев до голяма степен зависи от последната контрола с Шкендия Тетово в събо­та.

Тема спорт: Теплице предложи халф на Левски

Ръководството на Теплице предложи на колегите си от Левски 21-годишния дефанзивен полузащитник Суне Сунгол. Котдивоарецьт започна като титуляр в състава на чешкия тим и остана на терена през всичките 90 минути.

За действията му от три­буните следяха спортният ди­ректор на Левски Даниел Боримиров и скаутът Кирил Вангелов. След мача обаче те от­казаха коментар и не разкриха какви впечатления е оставил у тях полузащитникът. Както и дали може да се стигне до негов трансфер. Със сигур­ност мнението си за футбо­листа ще даде и Елин Топуза­ков.

Суне Сунгол е роден на 26 февруари 1995 година, висок е 175 сантиметра, тежи 71 ки­лограма. През есента е изи­грал 3 мача за Теплице, а общо за този тим има девет шампионатни двубоя за една година, като в тях е реализирал 4 гола. В кариерата си Сунгол е но­сил и екипите на Слован (Либерец) и словашкия Спартак (Тър­нава). За чешкия тим има об­що 18 срещи за първенство. Със Слован успява да грабне и трофей - печели купата на Че­хия през сезон 2014/15.

Левски вече привлече трима футболисти тази зима. То­ва са Амаду Сукуна, Давид Яб­лонски и Антон Огнянов. Про­би пък кара либерийското кри­ло Принс Сейди. Дали той ще получи предложение за дого­вор ще се решава след края на лагера в Кипър. Вчера треньо­рът Елин Топузаков отказа да говори по темата, като по­сочи, че първо ще изгледа за­пис от мача, преди да оцени представянето на Сейди.

Селекцията в Левски все още не е завършила, като до дни към тима може да се при­съедини нападател.

Тема спорт: Нефтохимик чака и еквадорски халф

Нефтохимик очаква по­редния нов играч да се присъедини към лагера на тима в Турция. Старши треньорът на бургазлии Хри­сто Янев ще пробва 26-годишен еквадорски халф, чието име засега се пази в тайна. В момента той е свободен агент, така че за него няма да се плаща трансферна сума, ако бургаският клуб реши да му предложи договор. За да се стигне дотам обаче, първо той ще трябва да впечатли с качествата си наставника Христо Янев.

Откакто шейховете стъ­пиха на турска земя, към от­бора се присъединиха двама нови. Първи пристигна холан­децът Ранди Онуоха. Левият бранител е на 22 години и е роден в Нигерия, но е с холанд­ки паспорт. През последните два сезона е защитавал цве­товете на холандските НЕК Ниймеген и втородивизионния Фортуна Ситард. Вто­рият пък е молдовецът Павел Секриер. Той е на 26 години и играе като краен защитник. Последната година е защита­вал цветовете на Гранит (Беларус). И двамата карат про­бен период, като все още не е ясно дали ще им бъдат пред­ложени договори.

Нафтата е изпратил пока­на до Христо Порточанов. С нея шейховете канят създа­теля на "Явлението Нефтохи­мик" да присъства на демон­стративния мач, който ще се проведе на 12 февруари (неде­ля) от 18:00 ч. в зала "Мла­дост". Той ще противопоста­ви поколението, което спечели сребърните медали за бур­газлии преди 20 години, срещу сегашния тим на бургазлии.

От ръководството на Неф­тохимик разкриха, че са под­готвени много подаръци и из­ненади за публиката, а вхо­дът за този демонстративен мач ще е свободен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки