Българин отново в екипа на Европейската верига по зимен волейбол

Николай Марков отново ще има задачата да популяризира спорта

Българин отново в екипа на Европейската верига по зимен волейбол

Пресаташето на Марица (Пловдив) Николай Марков отново ще има задачата да популяризира зимния волейбол в Европа и през предстоящия вълнуващ сезон в новата дисциплина. Журналистът ще бъде част от екипа на австрийската фирма създател на Европейската верига по зимен волейбол и промоутър на шест от турнирите през 2017 година, като ще отговаря за медийното отразяване на атрактивните състезания.

Още през миналата година, когато веригата за първи път се проведе под официалната егида на Европейската волейболна конфедерация ЦЕВ, Марков бе пробно в тази роля за два от общо трите турнира. През тази година организаторите вече предвиждат цели шест турнира в шест различни европейски държави и поканиха българския специалист в екипа си за целия сезон.

Европейската верига ще премине през чешкия ски-курорт Шпиндлерув Млин (25 - 26 февруари), швейцарския Дизентис (11 - 12 март), словенския Кранска гора (18 - 19 март), австрийския Ваграйн-Клайнарл (25 - 26 март), лихтенщайнския Малбун (1 - 2 април) и италианския Кронплац (8 - 9 април). Ще бъдат проведени и два турнира от веригата в турските зимни курорти Ерджиес (17 - 19 февруари) и Улудаг (3 - 5 март), но техен промоутър е местната волейболна федерация и Марков не е ангажиран с тях.

“През миналата година работата ми за Европейската верига бе съвместно финансирана от нашия клуб и от австрийските промоутъри от агенцията Чака2”, каза пресаташето на Марица пред клубния сайт.

“Целта беше взаимоопознавателна – ние да видим от близо що е то зимен волейбол и да почерпим опит, който ще е ценен за клуба в бъдеще, а австрийците да се убедят, че аз самият, като журналист с доста международен опит във волейбола и плажния волейбол, има с какво да допринеса към организацията. И промоутърите, и европейската конфедерация, останаха много доволни от това взаимодействие и ето че тази година ме наеха за всичките шест турнира. Тази нова дисциплина се разраства неимоверно бързо като география. Вече се правят състезания и извън пределите на Европа. Убеден съм, че в скоро време и ФИВБ ще създаде световна верига, а малко по-нататък зимният волейбол има бъдеще и като олимпийски спорт. Надявам се скоро да започнем да го развиваме и в нашия клуб, а и в България като цяло.”

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки