Синът на Юрген Клинсман ще играе за младежкия национален отбор на САЩ

Джонатан Клинсман, син на германската футболна легенда Юрген Клинсман, ще играе за националния отбор на САЩ по футбол до 20 години

Синът на Юрген Клинсман ще играе за младежкия национален отбор на САЩ
Джонатан Клинсман, син на германската футболна легенда Юрген Клинсман, ще играе за националния отбор на САЩ по футбол до 20 години. Той е селектиран за регионалните квалификации в Северна Америка за Световното първенство за младежи од 20 години, обявиха от Футболната федерация на САЩ. Младият Клинсман живее в САЩ от 13-годишен, майка му е американски гражданин, а в момента той играе за отбора на Университета Бъркли в Калифорния. 
 

В Северна Америка е традиция младите футболисти да са част от университетски и колежански отбори. Но в тима има доста момчета, които вече играят професионално в Мексико, Англия, Испания и дори от отбори от Мейджър-лигата на САЩ. Квалификациите за Световното първенство до 20 години в Зона КОНКАКАФ стартират на 17-и февруари в Коста Рика, а самото първенство е от 20-и май в Република Корея. Юрген Клинсман, един от най-големите реализатори за германския национален отбор, с кариера в Тотнъм, Щутгарт, Интер, Монако, беше пет години селекционер на отбора на САЩ. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки