Моуриньо: Шампион ще е един много дефанзивен отбор, който бележи на контри

Специалния се съгласи с феновете, че Манчестър Юнайтед трябва да играе атакуващ и атрактивен футбол

Моуриньо: Шампион ще е един много дефанзивен отбор, който бележи на контри

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че е съгласен с феновете на отбора, че „Червените дяволи” трябва да играят атрактивно и атакуващо, но смята, че „един много дефанзивен отбор ще спечели титлата с голове на контраатаки и от статични положения”, визирайки бившия си клуб Челси.

„Много съм доволен от мача между Ливърпул и Тотнъм тази вечер, защото знам, че някой ще изгуби точки. Челси са много добър дефанзивен отбор. Те се защитават много добре с много играчи и мисля, че в тази ситуация много дефанзивен отбор печели титлата с голове на контраатаки и от статични положения, така че не мисля, че Челси ще изпусне титлата, но футболът си е футбол.”, каза Моуриньо след успеха с 2:0 над Уотфорд на „Олд Трафорд”.

Той нарече фантастична играта на Юнайтед през първото полувреме срещу „стършелите” и се съгласи с феновете на клуба, че трябва да налага атакуващ и атрактивен стил.

„Хората понякога забравят, че тези отбори като Уотфорд и Стоук имат много добри играчи. Видях в техния отбор играчи, които бяха в Италия, когато и аз бях там и са играли за Наполи, Интер, Лацио. Това са топ играчи. През първото полувреме футболът беше фантастичен. Феновете застанаха зад отбора точно преди да отбележим гола, защото ние бяхме феноменални. Когато приех тази работа, те казваха, че Манчестър Юнайтед трябва да играе футбол по един определен начин и аз се съгласявам с това. Не можеш да играеш в контраатакуващ стил, но трябва да анализираш ситуацията”.

„Марсиал заслужава своя шанс. Той тренира по-здраво от когато и да било през последните две седмици както на мен ми харесва – тихо, но много здраво”, отбеляза Специалния.

Португалецът отбеляза, че за Юнайтед е важно да запазва сухи мрежи, защото не бележи много голове.

„Трябваше да спечелим. 16 мача без загуба е страхотно постижение, но би било перфектно, ако имахме две или три равенства по-малко у дома. Беше труден мач и много важен успех за нас. Не сме отбор, който вкарва много голове, затова е важно да запазваме сухи мрежи. Наистина съм щастлив от играта ни. В първите 10-15 минути преди гола играхме блестящо. Голът се печеше”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки