Олимпийска шампионка от Атина-2004 ще се изправи пред съда

Олимпийската шампионка от игрите в Атина, гъркинята Фани Халкия ще се изправи пред съдебните власти по повод обвинения в употреба на стероиди

Олимпийска шампионка от Атина-2004 ще се изправи пред съда
Олимпийската шампионка от игрите в Атина, в дисциплината 400 метра с препятствия, гъркинята Фани Халкия ще се изправи пред съдебните власти по повод обвинения в употреба на стероиди. Спортиската е заплашена от две години лишаване от свобода. Треньорът на лекоатлетката Георгио Панагиотопулос също попада под обвиненията на съда, като е заплашен от три години лишаване от свобода.
Халкия бе уличена в употреба на допинг, през август 2008, повреме на подготовката си за Олимпийските игри в Пекин. Допинг пробата на състезателката даде положителен резултат за съдържание на забранения стероид метритриенолон. Във връзка с уличаващите резултати Халкия заяви, че не е приемала забранени препарати.
Освен 29-годишната лекоатлетка в използване на метритриенолон са обвинени и спринтьорите  Тасос Гусис и Димитрис Регас. Забраненото средство е намерено и в проби от кръвта на 11 гръцки тежкоатлети, които бяха дисквалифицирани малко преди началото на Олимпиадата.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки