Алегри: Искам зрелищен Ювентус

Вместо да се развихрим с човек повече, ние бяхме колебливи и правехме грешки, недоволства Алегри

Алегри: Искам зрелищен Ювентус

Масимилиано Алегри иска Ювентус да играе зрелищен футбол, но и да бъде ефективен, защото „няма смисъл от зрелищен футбол, ако не се печели”. Алегри отбеляза стотния си мач начело на Ювентус в Серия А с успех с 2:0 навън срещу бившия му отбор Каляри, като това беше и общо стотната му победа като наставник на шампионите във всички турнири.

„Аз искам зрелищен Ювентус. Когато играеш футбол, трябва да го правиш зрелищно. Тази вечер Каляри остана с 10 души и ние трябваше да се развихрим, но вместо това бяхме колебливи и не вземахме правилните решения. Трябва да играем по-добре. Най-добрите играчи в света играят опростен футбол. Проблемът е, че е по-сложно отколкото изглежда да се играе опростен футбол”, сподели Алегри след победата на остров Сардиния.

„С новата система (4-2-3-1) сме малко по-разделени по зони, имаме повече пространство и сякаш теренът е по-голям за нашия отбор. Трябва да се справяме по-добре и в защита, и в атака в Шампионска лига, защото там не можем да си позволим грешки”.

Гонсало Игуаин отбеляза и двата гола и се изравни с Един Джеко на върха при голмайсторите с по 18 попадения в Серия А.

„Игуаин има страхотен завършващ удар, но ние винаги сме знаели това. Наистина впечатляващото нещо е как работи за отбора”.

Откакто играе 4-2-3-1, Юве има само победи. „Дойде момент от сезона, когато счетох, че трябва да променя нещо. Не беше заради нашата позиция в класирането проблемът, а в играта ни. Сега момчетата чувстват по-голяма отговорност и не сме толкова консервативни в подхода си”.

Още веднъж Алегри беше запитан за слуховете, че може да поеме Арсенал.

„Имаме година и половина от договора. Същият разговор го водехме и миналата година. Знам, че ви харесва да говорите за това, защото запълва времето и заглавията”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки