Треньорът на Сент Етиен: Ибрахимович ми напомня за Кантона

"Последното ми гостуване на "Олд Трафорд" бе много емоционално. Аз обичах Висшата лига и я напуснах с тъга"

Треньорът на Сент Етиен: Ибрахимович ми напомня за Кантона

Старши треньорът на Сент Етиен Кристоф Галтие заяви, че звездата на Манчестър Юнайтед страшно много му напомня за неговия приятел Ерик Кантона. Галтие и Кантона израстват заедно в Марсилия и играят заедно в школата на Ле Каийо в началото на 80-те години на миналия век. 

 

"Когато погледна Ибра, си мисля за Ерик Кантона", заяви Галтие преди мача между Юнайтед и Сент Етиен от 1/8-финалите на Лига Европа. "За Ерик Манчестър Юнайтед е като любовна история. Когато играеше в Лийдс, той се сгоди за Англия. Когато премина в Манчестър Юнайтед, той се ожени за нея", заяви треньорът на Сент Етиен. "Той имаше много силна връзка със сър Алекс Фъргюсън, който бе като баща за него", добави Галтие, който преди 12 години работеше като помощник на Ален Перен в Портсмут. 

 

"Последното ми гостуване на "Олд Трафорд" бе много емоционално. Аз обичах Висшата лига и я напуснах с тъга, защото Хари Реднап се завръщаше в клуба и искаше да състави изцяло свой екип. Въпреки това винаги съм обичал Висшата лига. Англия е малка страна, но тук има толкова много страхотни дербита. Спомням си мачовете между Портсмут и Саутхамптън. А тук има още толкова много мачове като Ливърпул срещу Евертън, Юнайтед срещи Сити, Арсенал срещу Тотнъм. Във Франция единственият такъв мач е Сент Етиен срещу Олимпик Лион. Само той преминава отвъд футбола. В Англия има повече пари, отколкото във Франция, но и тук любовта на хората към играта е много по-голяма. Ако мога да избирам къде да работа - в Италия, Испания, Германия или Англия, със сигурност бих избрал Англия. Бих искал един ден отново да работя тук, но засега моята цел е да помогна на Сент Етиен". 

 

Първата среща между Манчестър Юнайтед и Сент Етиен е в четвъртък на стадион "Олд Трафорд" от 22:05.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки