Гари Невил: Моуриньо завижда на Конте

"Моуриньо вижда, че Челси има баланса на истински шампион в отбора, а той още търси този баланс в Манчестър Юнайтед"

Гари Невил: Моуриньо завижда на Конте

 Бившият десен бек на Манчестър Юнайтед Гари Невил смята, че Жозе Моуриньо завижда на колегата си в Челси Антонио Конте и затова често коментира тактиката на италианеца. Португалецът на няколко пъти казва, че Челси е много дефанзивен отбор, но точно с дефанзивна тактика Специалния постигна най-големите си успехи начело на Челси и Интер.

В дебютния си сезон във Висшата лига Конте се справя страхотно и има аванс от 8 точки на върха пред Манчетър Сити на Гуардиола, друг дебютант в Премиършип.

Според Гари Невил, това не са просто обичайните психологически игрички на Моуриньо, а просто завист, че той самият не успява да намери достатъчно печеливша формула начело на Манчестър Юнайтед.

„Моуриньо може би завижда. Вероятно казва тези неща като комплимент, защото като гледам Челси, те ми изглеждат много балансирани, правилният микс от всичко нужно. Този сезон не е имало мач, в който да гледам Челси и да си помисля, че са скучни. Гледах как гостуват на Манчестър Сити и бяха невероятни, гледах как удържат в защита, когато е необходимо, видях ги да играят страхотен футбол”, казва Гари Невил за Sky Sports.

„Когато гледам Челси този сезон, те имат отбор, който притежава правилния баланс и ако Жозе Моуриньо говори такива неща, може би той е малко заядлив, но и той знае, че това е балансът на един шампионски отбор. Жозе търси този баланс, разбирайки че в Юнайтед трябва да си малко по-атакуващ в начина си на игра”, смята Невил.

Манчестър Юнайтед е в серия от 16 поредни мача без загуба във Висшата лига, но все така си остава на шесто място в класирането заради някои неочаквани равенства. Все пак „Червените дяволи” се доближиха само на две точки от топ 4 и все още се борят за трофеите в Лига Европа, ФА Къп и Купата на Лигата, където ги чака финал срещу Саутхемптън.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки