Блестящ ПСЖ унищожи Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Френският шампион разгроми фаворита в Шампионска лига с 4:0 в Париж

Блестящ ПСЖ унищожи Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пари Сен Жермен изигра най-силния си мач в Шампионска лига и унищожи фаворит №1 на букмейкърите за трофея Барселона с 4:0 на „Парк де Пренс” в първия осминафинален мач. Анхел Ди Мария вкара два гола на рождения си ден, а по един добавиха Юлиян Дракслер и друг рожденик - Единсон Кавани. Барселона изигра най-слабия си мач в турнира от години насам, като нищо не се получаваше в играта на техния лидер Лионел Меси, а никой друг не успяваше да вдъхне живот в играта на тима.

ПСЖ записа най-забележителната си победа в Шампионска лига без контузения капитан Тиаго Силва и наказания Тиаго Мота. Така каталунците имат почти невъзможна задача за реванша на „Ноу Камп” на 8 март. Досега в историята нито един отбор не е наваксвал изоставане от 4 гола в елиминациите след първия мач.

A за сравнение на 6 декември отново на "Парк де Пренс" българският шампион Лудогорец направи 2:2 с ПСЖ като дори водеше до последните минути.

За първи път от 2008 година насам Барселона допуна повече от един през първото полувреме в елиминационен мач в Шампионска лига. За последно това се случи срещу Селтик преди 9 години. Унай Емери спечели едва за втори път като треньор срещу Барса, но по какъв начин го направи!

Още в третата минута Адриен Рабио получи жълт картон за фаул срещу Неймар, но това само издаде колко агресивни, мотивирани и енергични ще бъдат парижани през целия мач.

Тер Щеген внимаваше и излезе, за да пресече пас в коридор за капитана на парижани тази вечер Блес Матюиди. Серхи Роберто блокира изстрела на Кавани от малък ъгъл след това.

ПСЖ не даваше на испанския шампион да диша и в 11-ата минута отново Матюиди се озова на чиста позиция, ала Тер Щеген с една ръка предотврати сигурен гол.

Ди Мария пусна по земя за Дракслер, който се обърна бързо на границата на наказателното поле и беше фаулиран от Умтити. Анхел Ди Мария застана зад топката и точно над главата на навелия се фатално в стената Луис Суарес отбеляза красиво за 1:0 навръх 29-ия си рожден ден.

Неймар имаше някакви проблеми и излезе да получи помощ, но все пак се върна на терена. Чак в 28-ата минута каталунците стигнаха до първото си голово положение, но Кевин Трап спаси един на един срещу Андре Гомеш след пробив на Неймар и пас на Меси надясно.

Юлиян Дракслер финтира Серхи Роберто и веднага шутира от малък ъгъл, пак Марк Андре тер Щеген беше на ниво и отрази с една ръка.

Пет минути преди почивката Рабио открадна от Меси, Верати проби през центъра и пусна вдясно за Дракслер, който по диагонала не остави шансове на сънародника си на вратата – 2:0 за „принцовете”.

Втората част продължи в абсолютното същото русло. ПСЖ играеше блестящо, с много агресия и желание, докато нищо в играта на Лео Меси не се получаваше, същото важеше и за Луис Суарес.

10 минути след паузата домакините отнеха в собствената половина пак след отлична работа на Рабио, Курзава бързо напредна в половината на „блаугранас” и пусна пред наказателното поле за Ди Мария, който избегна намесата на Иниеста и неспасяемо завъртя в горния ляв ъгъл за 3:0 от около 20-ина метра.

След втория му гол Унай Емери смени Ди Мария, но играта на ПСЖ не се промени и домакините категорично смазваха фаворита.

В 71-ата минута десният бек на ПСЖ Тома Муние направи хубав рейд на скорост, но никой от Барса не му пречеше и той пусна в наказателното поле за Кавани, който не чака и веднага разстреля Тер Щеген в близкия десен ъгъл за разгромното 4:0. Кавани също има рожден ден на 14 февруари - той навърши 30 години.

Меси направи един от типичните си пасове над защитата наляво за Жорди Алба, който върна за Неймар, бразилецът обаче би неточно покрай дясната греда.

Умтити от непосредствена близост с глава удари греда след корнер и връщане от страна на Пике на втора греда.

В добавеното време Неймар искаше дузпа, защото от 2-3 метра нацели ръката на Маркиньос, която беше зад тялото му в наказателното поле.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки