Ужасяващи пропуски на Обамеянг провалиха Борусия Дортмунд в Лисабон (ВИДЕО)

Звездата на германците изпусна дузпа и още две положения сам срещу вратаря

Ужасяващи пропуски на Обамеянг провалиха Борусия Дортмунд в Лисабон (ВИДЕО)

Шокиращите пропуски на Пиер-Емерик Обамеянг и геройските изяви на вратаря Едерсон имаха решаващ принос за успеха на Бенфика с 1:0 у дома срещу Борусия Дортмунд в първия осминафинален мач в Шампионска лига. Костас Митроглу вкара победния гол за „орлите” в началните минути на втората част след конрнер, а звездата на гостите Обамеянг изпусна дузпа и още две 100-процентови положения.

Борусия натискаше през първата част, но не успяваше да стигне до гол. Пиер-Емерик Обамеянг започна с големите пропуски още в 10-ата минута, когато Усман Дембеле го намери сам пред вратата, ала габонецът се обърна и с твърде много сила прехвърли целта.

Вратарят Едерсон направи добро спасяване срещу Дембеле отблизо точно в средата на втората част.

Бенфика нямаше никакви добри положения в атака за цялата първа част, но поведе с първото си опасно положение на старта на втората. Капитанът Луизао стигна първи до топката с глава след корнер на Пици, а Костас Митроглу овладя на 2-3 метра пред вратата, за да вкара в мрежата.

Усман Дембеле имаше веднага шанс да изравни, но пак отблизо не успя да прехвърли вратаря Едерсон. Обамеянг направи нов голям пропуск в 51-ата минута и пак прехвърли вратата от чиста позиция.

Едерсон продължи да удържа канонадата и се намеси след удари на Ройс и Пишчек. Върхът на пропуските за Дортмунд дойде в 58-ата минута, когато Фейса направи дузпа след игра с ръка, но Пиер-Емерик Обамеянг би безхаберно в центъра и Едерсон спаси и 11-метровия удар.

Обамеянг не можеше да повярва какво му се случва и поиска смяна, за да излезе от кошмара. Не негово място влезе Андре Шюрле.

Шюрле не можа да стреля навреме при удобна ситуация и бе блокиран от двама, а Едерсон отчая и Пулишич след силен негов удар. Последният шанс също беше за Пулишич, но след чудесна техника той насочи леко над гредата.

По този начин Бенфика чака реванша на „Сигнал Идуна Парк” на 8 март с чист гол аванс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки