Колкото повече побеждава Манчестър Юнайтед, толкова повече проблеми ще има, според Моуриньо

Ако продължим напред за Лига Европа и ФА Къп, ще имаме проблеми през април и май, смята Специалния

Колкото повече побеждава Манчестър Юнайтед, толкова повече проблеми ще има, според Моуриньо

Манчестър Юнайтед ще бъде „в опасност”, ако през април и май продължава похода си в Лига Европа и ФА Къп. Това обяви мениджърът Жозе Моуриньо преди домакинството на Сент Етиен в първа среща от 1/16-финалите на Лига Европа.

„В Манчестър Юнайтед не можем да си избираме турнирите. Знаем, че нашата ситуация е наистина сложна. Лига Европа е турнир, в който играем в четвъртъците и това прави нещата още по-трудни за нас. С натрупването на ФА Къп, Купата на лигата и отложения ни мач за първенство /бел. ред. гостуване на Манчестър Сити/, става наистина трудно за нас. Ако продължим във всички турнири, ще сме в опасност през април и май. Но не можем да избираме в кои турнири да играем”, каза Моуриньо.

„Би Би Си” посочва, че досега през сезона „Червените дяволи” са изиграли общо 38 мача, а ако стигнат до финалите за Лига Европа и ФА Къп бройката ще стигне 65 мача.

На 26 февруари /неделя/ Манчестър Юнайтед играе срещу Саутхемптън във финала за Купата на лигата, което доведе до отлагането на дербито с Манчестър Сити на „Етихад”, което по програма беше на същата дата.

Голямата цел на Юнайтед е да се върне в Шампионска лига през следващия сезон. Има два пътя до там – спечелване на Лига Европа или място в топ 4 на Висшата лига. 13 кръга преди края на първенството Юнайтед е шести, но вече само на две точки зад 4-ия Арсенал.

„Още имаме две отворени врати. Но в Лига Европа сме на 1/16-финали, не сме само 8 или 4 отбора, така че пътят е дълъг. Във Висшата лига пътят също е дълъг”, сподели Специалния.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки