Мачът в Разград - шансът за заралии

Дунав и Бе­рое дават утре официалния старт на пролетния дял

Мачът в Разград - шансът за заралии

Дунав Русе безспорно бе приятната изненада в Първа лига през есента. Свежият полъх за футбола ни Веселин Великов показа и доказа, че не всичко може да се случва с много пари и скъпо платени чужденци. Драконите зимуваха на шестата позиция, но към края на есенния дял маши­ната започне леко да прискърцва. Четирите поражения в последните 6 мача в шампио­ната скъсиха преднината на Дунав пред останалите. Из­веднъж седмият Ботев и ос-мият Берое се оказаха само на 4 и 5 точки от русенци, въ­преки че отстъпваха много­кратно на показаното от но­вака. Пет пункта е авансът и пред Верея.

Шампионатът у нас реално се подновява в петък, защото мачът между Монтана и Лу­догорец не бе нищо повече от една учебна игра. А и тази среща реално бе отложена от есента.

Утре в Разград Дунав и Бе­рое дават официалния старт на пролетния дял. Двубоят обаче може да се окаже клю­чов в битката за Топ 6. Успех на заралии ще скъси разлика­та от драконите само на 2 точки. С оглед трудната програмата на двата тима в оставащите 7 кръга, особено тази на Берое, срещата на "Лудогорец Арена" ще е с це­ната на 6 точки за съперни­ците. След домакинството на заралии Дунав пък гостува на другия преследвач Ботев Пд, а после приема Левски. Ре­ално погледнато, възпитани­ците на Веселин Великов могат да загубят и трите сре­щи и така бързо, с лека ръка, да заличат всичко позитивно от есента.

Програмата на зелено-белите също не работи за тях и превръща мача в Разград в за­дължителен. След визитата на Дунав следва домакинство на ЦСКА, две гостувания по­ред на Черно море и Ботев Пд и мач под Аязмото с Левски. Реално ситуацията за тима на Ферарио Спасов е още по-сложна и комплицирана. Да не забравяме, че от задна пози­ция дебне и градският съпер­ник Верея, който има същият актив като Берое - 23 точки. А кръговете до края на редов­ния сезон са само 7. Матема­тически при добро стечение на обстоятелствата в един момента и Славия, който е на 7 точки от Дунав, може да се окаже замесен в битката за Топ 6. Въпросът е обаче дали и доколко си струва участие­то там и не е ли по-лесно да спечелиш втората осмица и да играеш бараж за Лига Евро­па с третия.

Росен Ангелов, "Тема Спорт"

Берое публикува годишния си финансов отчет

Вижте подробности

Ачиари: Изиграхме много интелигентен мач, много съм доволен

Треньорът на заралии остана доволен от успеха

Берое шокира ЦСКА 1948 в Бистрица с късен гол (ВИДЕО)

Политино реализира в 88-ата минута

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

Ачиари: Направихме много добър мач, търсим нашия стил с новите играчи

Треньорът на Берое бе доволен от успеха над Черно море

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Първо в NS: Арда се пробва за желан от Левски

Вини Трибуле в радара на "сините"

Берое надделя над Спартак (Плевен) с 3:0 в последната си контрола

Заралии не дадоха шансове на противника си днес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки