Българският смесен отбор последен на фестивала в Турция

В алпийския слалом Кристиян Ляпев бе 20-и след първия манш, но не завърши втория и отпадна

Българският смесен отбор последен на фестивала в Турция

Българският смесен отбор в дисциплината сноубордкрос завърши на последното пето място в състезанието на Европейски олимпийски младежки фестивал в Ерзурум (Турция). Лия Манчева и Камен Петров останаха трети в полуфиналните серии, изпреварени от съставите на Франция 1 и Русия. Шампиони станаха Агате Сийер и Люка Корния от Франция 1.

 

В алпийския слалом Кристиян Ляпев бе 20-и след първия манш, но не завърши втория и отпадна. Шампион с втора титла на Фестивала е италианецът Алекс Винатцер.

 

Георги Цветков преодоля квалификациите на 500 метра в шорттрека, но отпадна в четвъртфиналите и остана 12-и в крайното класиране с 50.708 секунди. Шампион стана Салвиюс Раманаускас (Литва) с 43.121 секунди на финала.

 

При момичетата на същата дистанция двете български представителки отпаднаха в сериите и останаха извън топ 20. Калина Гюрова е 22-а с 52.971 секунди, а Мария Гъркова е 24-а с 1:01.654 минута. Титлата заслужи Вера Расказова (Русия) с 45.352 секунди на финала.

 

В спринта по ски-бягане при девойките българките отпаднаха на четвъртфиналите. Нанси Окоро финишира трета в серията си и 17 стотни я отделиха от място на полуфиналите. Тя завърши 14-а в крайното класиране. Христина Митева остана пета в серията си, а Ванеса Емилова не завърши в своя четвъртфинал. Титлата грабна Елена Кучова от Русия.

 

При юношите Симеон Огнянов също отпадна на четвъртфинал, като завърши пети в серията си, а само първите двама продължиха на полуфинал. Другите български представители Божидар Димитров и Валентин Саратлиев не преодоляха квалификациите. Шампион стана Андрей Некрасов (Русия).

 

Цялата българската делегация се завръща от Ерзурум в събота, 18 февруари, с полет през Истанбул, кацането на Аерогара София Терминал 2 е около 20.40 часа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки