Билбао обърна Апоел с Живко Миланов в състава (ВИДЕО)

Атлетик победи Апоел (Никозия)

Билбао обърна Апоел с Живко Миланов в състава (ВИДЕО)

Атлетик (Билбао) победи Апоел (Никозия) в първи мач от 1/16-финалите за Лига Европа. На "Сан Мамес" баските направиха пълен обрат от 0:1 до 3:1 в своя полза, преди . Двата тима си размениха по едно попадение през първите 45 минути. Само в рамките на 120 секунди, първо гостите поведоха, а след това Атлетик изравни. През втората част обаче домакините бяха пълни господари на терена и заслужено се поздравиха с крайния успех. Той можеше дабъде и доста по-изразителен, но куп пропуски и гол за кипърския състав минуткапреди края оставиха всичко да се реши на реванша след седмица. В състава на гостите като титуляр започна българският защитник Живко Миланов.

 


Домакините очаквано започнаха по-активно срещата. Пропуски на Баленсиага, Ечебериа, Мунианин и Гарсия, обаче ги лишиха от заслужена преднина. Противно на логиката, гостите от Никозия поведоха в резултата в 36-ата минута. Винисиус изведе чудесно зад гърба на отбраната Георгиос Ефрем, който се разписа за 0:1. Радостта на Живко Миланов и компания, обаче не продължи дълго. Само 120 секунди по-късно испанците успяха да възстановят равенството. Баленсиага стреля, топката се отби у Меркис и влетя в собствената му врата за 1:1.
 


През втората част Атлетик продължи да доминира. След няколко пропуска в началните минути, в 61-ата испанците осъществиха пълен обрат. Апоел загуби глуповато топката, Мунаин подаде подаде към Адурис, който с премерен удар я оплете в мрежата на Уотърман за 2:1. Самият Мунаин можеше да увеличи аванса на своя отбор, но пропусна. Гарсия също не успя да се разпише от изгодна позиция. Той обаче асистира в 72-ата минута на Уилямс, за когото не бе проблем да преодолее вратаря на гостите, правейки 3:1. И когато мачът отиваше към логичен завършек, Апоел нанесе втори удар. Де Камарго и Джаниотас си размениха подавания на ъгъла на наказателното поле, преди последният да прати топката в далечния ъгъл, оформяйки крайното 3:2.

 

ОБЗОР: Георги Костадинов със силен мач за АПОЕЛ срещу Арис (ВИДЕО)

Претендентите за титлата в Кипър с домакински победи

Ковачев бе титуляр за Ахмат при сензационен успех над ЦСКА (Москва)(ВИДЕО)

Отборът на българина изненада противника си

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), отборът му обаче се издъни в края (ВИДЕО)

Тимът на българина е в зоната на изпадащите

Гьозтепе на Мъри гази с класика, на крачка е от Суперлигата (ВИДЕО)

Няма какво да спре тима на българина

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки