Джеко и Рома потопиха Виляреал на дълбоко (СНИМКИ+ВИДЕО)

Босненският нападател заби хеттрик за 20 минути

Джеко и Рома потопиха Виляреал на дълбоко (СНИМКИ+ВИДЕО)

Рома победи категорично Виляреал с 4:0 като гост и вече гледа към следващата фаза на Лига Европа. В герой за гостите от Рим се превърна острието им Един Джеко, който вкара хеттрик, продължавайки уникалната си голова серия в Европа. 

Срещата започна доста нервно за двата отбора, а дъждът над "Естадио де ла Керамика" не помогна особено на 22-та на терена. Двата тима редяха грешки в изграждането на атаките си и привикването към терена бе доста трудно.

Постепенно играта се подобряваше и се развиваха по-опасни атаки. Един Джеко отправи първият по-опасен удар към някоя от двете врати, а след това Кастилехо и Гаспар затрудниха Алисон. В 32-та минута Емерсон успя да открие за Рома, след като открадна топката на левия фланг, навлезе към наказателното поле и с хубав удар извън него оплете топката в далечния паяк.


Малко преди края на полувремето нападателите на Рома имаха шансове да удвоят аванса на „вълците“, но така и не успяха.

След почивката в рамките на четири минути – между 56-та и 60-та минута Виляреал обсадиха вратата на Рома и последователно Костилехо, Сансоне и Тригерос принудиха Алисон да се намесва, за да запази мрежата си суха.

Рома отвърна по най-добрия начин и в 65-та минута италианците се възползваха от изнесените линии на „жълтата подводница“. Мохамед Салах получи по десния фланг и центрира по земя към Един Джеко, който залъга защитник и сам срещу вратаря успя да прати точен удар за 2:0.


В 79-та минута отново Джеко бе точен за класически резултат на таблото. Топката стигна до тарана на римляните, който се пребори с пазачите си и изпрати неспасяем шут по посока на Серхио Асенхо. В 86-та пък Джеко оформи своя хеттрик, забивайки 10-ия си гол в Лига Европа в 7 мача. Топй получи в наказателното поле, пое с едно докосване и с точен шут по земя матира Асенхо за трети пореден път.


Така Рома, на практика, вече гледа към 1/8-финалите на Лига Европа  и реваншът на "Стадио Олимпико" изглежда ще бъде лесен за момчетата на Лучано Спалети.  

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки