Антон Огнянов: Целта пред Левски е титлата, седем точки не са много

Разбира се, че сме способни да се изкачим на върха, уверено е крилото на "сините"

Антон Огнянов: Целта пред Левски е титлата, седем точки не са много

В събота Левски ще изиграе първия си официален мач за 2017 година. В него сините гостуват на Пирин в Благоевград. Новото попълнение на сините Антон Огнянов е уверен, че тимът ще си тръгне с трите точки от стадион "Христо Ботев".

"Очаквам доста труден мач за нас - борбен и изпълнен с физически сблъсъци, но се надявам да победим", заяви привлеченото от Дунав Русе крило в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria On Air.

Той е уверен, че Левски може да навакса изоставането си от лидера Лудогорец. В момента сините за на второ място, на седем точки зад шампионите.

"Разбира се, че сме способни да се изкачим на върха. Има толкова много мачове до края на първенството, че всичко е възможно да се случи. Все пак седем точки не са чак толкова голяма разлика. Дано ги стопим, за да бъдем там, където трябва. Целта пред Левски е спечелване на шампионската титла", посочи Огнянов.

Той вече мисли и за дербито с ЦСКА на 4 март. През есента Антон вкара на армейците с екипа на Дунав, а сега се кани да стори същото. "С най-голямо удоволствие бих го направил. Ще се радвам, ако с мой гол победим ЦСКА".

Играчът разкри и защо преминаването на „Герена" се проточи. "Истината не е тази, която излезе по пресата, малко се преиначиха нещата. По мое мнение всичко около преговорите мина леко. Просто в последните дни чакахме отговора на лекаря на отбора, тъй като трябваше да се произнесе. Такива са правилата в клуба и затова се забавиха малко нещата около трансфера. Пълен абсурд са информациите, че съм се пазарил за хиляда лева. Да, всеки работи за пари - във всяка професия е така. Човек все пак трябва да издържа семейството си и да живее по някакъв начин, но това, което се изписа за тези 1000 лв., е нереално!", отбеляза Огнянов.

Той започва втория си престой на „Герена". По време на първия имаше нещастието да се контузи зверски в началото на 2014 година. Тогава в контрола срещу Виктория Пилзен в Кипър бе счупен глезенът му.

"Спомням си този мач. Сега, когато бяхме на лагера в Кипър и имахме контрола на същия терен, ми минаха спомени през главата. Но гледам напред - това е минало. Спомням си, че всичко стана много бързо и беше адски неприятно. След това се наложи да си тръгна от Левски. Смятам, че контузията бе основната причина да не бъда след това в необходимата спортна форма. Вярвах обаче, че ще получа втори шанс! И с много труд, с много борба и доказване по терените стигнах дотук отново. Сторих го благодарение на най-близките си хора, които постоянно бяха до мен - жена ми и семейството. Те ме подкрепяха много силно. Сега искам да показвам добри игри, да радвам публиката и да помагам на отбора", завърши Огнянов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки