Директорът на ДЮШ на Локо (Пд) направи на пух и прах турнира "Балканика къп"

Иван Маринов разказва за условията на турнира за деца и юноши в Сандански

Директорът на ДЮШ на Локо (Пд) направи на пух и прах турнира "Балканика къп"

Директорът на ДЮШ на Локо (Пд) Иван Маринов разкритикува остро организацията и условията на турнира „Балканика къп” в Сандански. Една от юношеските формации на „смърфовете” спечели бронзов медал, а ето какво каза Маринов за сайта на Локомотив:

Не чакайте от мен да коментирам медали, загуби или купи. С една победа, медал или купа не сме постигнали нищо. Когато нашите деца започнат да играят в първия отбор, националния отбор или чужбина, тогава мога да заявя, че сме постигнали нещо.

Сега мога да коментирам ''Балканика Къп''. Бях в Сандански, гледах много мачове, видях много таланти, но не издържах докрай. Обидното за мен беше, като професионалист, условията за нашите деца. Те не отговаряха на моите изисквания. Това, което видях, бе един амортизиран изкуствен терен, четири тревни селски игрища с тук-там трева по тях, а очертанията се правеха с маркировъчни шапки. Отборите нямаха възможност за никаква тренировка, а срещите се ръководеха от съдии от съседна Сърбия. Каква би била комуникацията между децата и съдиите?

Не е нормално на 10-годишно дете, което още не знае какво е блок-маса да му кажеш - защо взимаш толкова, ще го изядеш всичкото, при платени 220 лв. от родителите, което се пада по 55 лв. за храна на ден. Това е чист рекет към родителите. Не обвинявам организаторите, напротив, те добре са си направили сметките. Обвинявам себе си, че се съгласих да заведа децата там. Обвинявам и треньорите, които са организирали турнира от миналата година, без да се запознаят добре с условията. Чувствам се лично отговорен за всяко едно дете, затова ви казвам, че това е пропиляна седмица.

Два дни за път, три срещи, и 220 лв. Това е!

Знаете ли колко игрови минути има всяко едно от тези 124 деца? Смешно е!

Това няма да продължава. За месец и половина откакто работя имам цяла папка с оферти за турнири от България и чужбина. Но преди Локомотив' има три букви - ''ПФК'', а не туристическа агенция. Ако има нещо положително във всичко това, то е че треньорите и родителите трябва да разберат, че големият футболист се изгражда с много мачове, много тренировки, работа всеки ден, всяка седмица, всеки месец.

Трябва първо да научим буквите, след това да почнем да четем. Вече ще се ходи на турнир само ако клубът прецени, че е добре за изграждането на децата като футболисти и отговаря на условията, които имаха отборите на Цървена Звезда и Партизан в Сандански на турнира ''Балканика Къп'', в противен случай губим всички: губим децата, губим рекетираните родители, губи и клубът.

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

Берое се справи с Локомотив (Пловдив) в голов екшън (ВИДЕО)

Заралии спечелиха с 3:2 срещу "смърфовете"

ОФИЦИАЛНО: Локо Пд представи бивш играч на ЦСКА

Баи е четвъртият нов на "Лаута" тази зима

Локо (Пловдив) надделя над дубъла си в учебна игра

"Смърфовете" изпробваха играчи на проби в този тест

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки