Локо (Русе) картотекира шестима нови за мачовете в Трета лига

Пролетният полусезон на североизток започва на 25-26 февруари със срещите от XIX кръг

Локо (Русе) картотекира шестима нови за мачовете в Трета лига

Локомотив (Русе) картотекира в Зоналния съвет на БФС във Варна шестима нови футболисти за предстоящите мачове от пролетния дял на първенството в Трета лига. Сред тях са опитните Димитър Лазаров, Динко Дерменджиев и Мартин Недков.

 

Вратарят Димитър Лазаров бе посочен от щаба на „железничарите“ като сигурно ново попълнение още в края на декември. Новият старши треньор на тима Ивайло Кирилов, който замени на поста подалия оставка по здравословни причини Борислав Богомилов, ще може да разчита и на още двама опитни играчи – това са халфовете Динко Дерменджиев и Мартин Недков. Към тях с картотека в първия отбор на Локо (Русе) се присъединяват и трима по-млади футболисти – бранителят Борислав Димитров и полузащитниците Мартин Георгиев и Диян Руменов. От лагера на „железничарите“ потвърдиха, че на този етап няма напускащи и всички са на разположение на спортно-техническия щаб. Засега трайно контузени остават защитниците Борислав Джарнавлиев и Александър Маринов.

 

В същото време стана ясно, че „железничарите“ ще играят в неделя, 19 февруари, от 10:00 ч. сутринта контролна среща с четвъртодивизионния Дунав (Сливо поле). Проверката ще бъде на изкуствения терен на стадион „Дунав“ в Русе. За идната неделя локомотивци уговарят и една контрола с румънския Дунаря (Гюргево).

 

На проведеното съвещание в Зоналния съвет на БФС във Варна с представители на клубовете бе потвърдено, че първенството на Североизточната трета лига ще протече по утвърдения в наредбата формат. След края на редовния сезон, според класирането им, отборите ще бъдат разделени на „Първа седмица“ и „Втора петица“ за плейофната фаза на шампионата. Така че целта пред футболистите на Локомотив (Русе) остава класиране сред първите седем отбора.

 

Пролетният полусезон на североизток започва на 25-26 февруари със срещите от XIX кръг. Тогава Локо (Русе) почива по програма. Първият мач на „железничарите“ вероятно ще бъде на 5 март, неделя, в Русе срещу ФК Спартак (Варна). Очаква се Зоналният съвет на БФС да утвърди датите и часовете за пролетната програма на Североизточната трета лига в началото на идната седмица. Засега е насрочен само отложеният мач от есента между ФК Спартак (Варна) и Кубрат 2007, който ще се играе тази неделя в морската столица.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки